Van olyan esetet, amikor a nő csak 1 nemű gyermeket tud kihordani?
Sziasztok!
3 fiam van, imádom őket. A 2.fiam előtt 2x összejött a baba, de ahogy jöttek, úgy távoztak. Teherbeestem októberben, 7.héten közölte az orvos, hogy petezsák van, de nincs embrió. 1 hete műtöttek, mert elkezdtem vetélni. Megfordult anno meg most is, hogy a lány babákat nem tudom kihordani, csak a fiúk maradnak meg. Mindegy milyen nemű lesz a következő is, de nagyon félek, hogy ismét vetélés lesz a vége,ha lány lenne a következő. Van ilyen szerintetek? 🥺
Ha genetikai oka lenne, jobb, ha nem forszírozod.
Pl. egy ismerősömnél kiderült, ha lányt szül, mindenképp Rett-szindrómás lesz. 1 lánya volt, aki az volt, tizenévesen halt meg. A fia egészséges volt.
Egyébként ha nincs semmi extra ok ami miatt csak fiúk vagy csak lányok születhetnek, akkor is kicsit több mint 25% az esélye, hogy három gyerek esetén azonos neműek. Tehát a háromgyerekesek több mint egynegyedének azonos nemű gyerekei vannak.
(Ez úgy jön ki, hogy három gyerek összesen 8 féle kombinációban jöhet ki nemek szerint a sorrendet is figyelembe véve: pl.
1. fiú, 2. fiú, 3. fiú; vagy
1. fiú, 2. fiú, 3. lány; vagy
1. lány, 2. fiú, 3. lány stb.
Összesen 8 féle lehet, ha minden lehetőséget felírnék. Ezeknek az eseteknek jó közelítéssel azonos a valószínűsége.
Ebből 2 esetben azonos neműek, tehát az összes eset egynegyed részében. Így jó közelítéssel 25% az esélye, hogy a három gyerek azonos nemű.
Valójában, mivel a fiú babák picit gyakoribbak, kicsit több is az esély, mint 25%. Három fiú esélye pedig kicsit több, mint 12,5%.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!