Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ezek a pajzsmirigy értékek...

Ezek a pajzsmirigy értékek tényleg nem jók a teherbeesés szempontjából ?

Figyelt kérdés

Tsh: 2.210 mIU/l

T4: 18.5 pmol/l

T3: 5.8 pmol/l

aTPO: <28 IU/ml

Úgy olvastam jó ha a TSH 1.000 vagy annál alacsonyabb teherbe eséskor.

Elkezdtem szedni szerves szelént hátha segít. Valaki hasonló értékekkel sikeresen teherbe esett ?

2023. szept. 25. 16:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez teljesen tökéletes érték. Mostanában kicsit túltolják ezt az egész pajzsmirigy témát.

Akkor van jelentősége, ha valaki lobikozik ÉS pozitív az antitestje (aTPO), mert akkor kis dózisú pm. hormon esetleg javíthat a lombik sikerességi arányán. Egyéb esetben fullra semmi jelentősége nincs, ez nem pajzsmirigy alulműködés, ezel teljesen normális értékek.

2023. szept. 25. 16:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Orvosi javaslatra szeded a szelént? Csak mert magadtól nem feltétlenül jó döntés.
2023. szept. 25. 16:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Úgy olvastam a szelén a termékenységet is elősegíti mind a nőknél mind a férfiaknál. Emelett szedek még C+D vitamint, Folsavat és magnéziumot.

Örülök neki, hogyha ezek az értékek jók, mert picit megijedtem, mert nekem ilyen 1,000 értékeim sose voltak tsh-nál. Nálunk a családban a pajzsmirigy betegség sajnos anyai és apai ágon is jelen van.

2023. szept. 25. 17:04
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jo. Nekem teherbe eses elott 6 is volt, igy kezeltettem. Gyógyszerrel 3-4 korul ertekem lett. Teherbe estem 2 honappal probalkozas utan. Első pozi teszt utan kertem ismetelten vervetelt es akkor emeltek az adagomon hogy 3.4 alatt legyen. Jelenleg 1 es 2.5 kozott mozog.

Egyebkent nekem a leletemre ez volt irva:

Hatarertek 1. Trimeszterben (9-12 het kozott) 0.180-2.990

2. Trimeszter 0.110-3.980

3. Trimeszter 0.480-4.710

2023. szept. 25. 17:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves 4-es. Nagyon szépen köszönöm, most megnyugodtam :)
2023. szept. 25. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!