Ha férfiként covid-osan nemzek gyereket, akkor a gyerek covid-osan fog megszületni, vagy ha megszületik immunis lesz rá?
Sajnos, a vakcinázott szülők miatt beteg gyerekek születnek.
40-50%-kal emelkedik csecsemőhalálozás.
De a szülő megfázása nem okoz semmit a babának. Ez eddig is így volt.
3 azért ezt gondold át
Mindketten oltott szülők vagyunk és köszi a két éves kisfiunk makk egészséges.
Ellenben covidosan elvesztettem a babamat.
Az apa ebből a szempontból nem befolyásol semmit.
Ami az anyát illeti, az ellenanyag átjut a méhlepényen, plusz az anyatejjel is kap egy keveset a baba. Nem a fogantatás pillanata számít, inkább a terhesség vége.
Szamárköhögés ellen direkt szokás így immunizálni babákat, hiszen csak 2 hósan kapják ellene az első oltást, sajnos a kisebbek esetén sokszor halálos kimenetelű a betegség. Ha az anyát a terhesség vége felé újraoltják szamárköhögés ellen, akkor a kicsi védettséggel születik és ez kitart pár hónapig, utána meg már be lehet oltani a gyereket is.
Ugyanez covidra is működik. Az egész pici babákra sajnos fokozottan veszélyes. Igaz, a méhlepényen át kapott immunitás idővel elkopik, de legalább a legkritikusabb első pár hónapban véd.
Nem lesz ezmiatt kovidos a baba.
Ugy tudom hogy antigeneket az anyatol tudja csak megszerezni ha o oltva volt vagy terhesen elkapta a virust.
Én covidos voltam, amikor szültem
Semmi baja nem volt a kicsinek és szoptathattam is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!