A 2. Gyerek után jár a csed? Ha az első gyerekem 4 éves koráig megszületik?
Az első gyermekem most lesz 3 éves júliusban gyesen vagyok vele.ha jovő tavasszal/nyáron megszületne 2. Gyermekem akkor tudnék csedet igényelni?
Vahol olvastam hogy a gyerek megszületésétől visszamenőleg 2 évre 365 biztositott napnak kell lennie ahhoz hogy pénzt tudjunk igényelni utána. Valaki tudja hogy működik ez? Az első gyerekem előtt volt munkaviszonyom, elvileg azt a gyed végével megszüntették ha jól tudom, es most vagyok vele gyesen.vagy mindenféleképpen vissza kell mennem dolgozni előtte valahová hogy pénzt kapjak?
"Az első gyerekem előtt volt munkaviszonyom, elvileg azt a gyed végével megszüntették ha jól tudom,"
Kaptál kilépő papírokat a munkahelyedeől?
"elvileg azt a gyed végével megszüntették"
Hogy lehet ezt csak "elvileg" tudni?
Alapesetben nem szűnik meg a határozatlan munkaviszony a gyed végével.
Azt meg kell szüntetni és arról nem csak "elvileg", hanem a gyakorlatban is tudnál, hisz papírod lenne róla.
Más az, ha határozott munkaviszonyod volt, de olyan esetben már a csed is passzív és jellemzően gyed már nem jár.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!