Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikortól kezdtetek vigyázni...

Mikortól kezdtetek vigyázni magatokra? Lent kifejtem.

Figyelt kérdés

A kérdésem bővebben: amikor a párok elkezdenek próbálkozni, akkor a hölgy még jó pár hétig nem tudja, hogy terhes lett. Tudom, hogy már a gyermek tervezésénél is az a jó, ha eleve kiegyensúlyozott életmódot folytatunk, de lássuk be, ez nem kivitelezhető, illetve amíg nem tudjuk, hogy gyereket várunk, nem is biztos, hogy valamilyen tevékenységet veszélyesnek gondolunk. Pár példa, ami kifejezetten megfordul a fejemben :

1. Súlyzós edzést végzek heti két alkalommal. Gondolom, ez már a terhesség elején sem tesz jót (csak hobbiszinten űzöm, de ha egy évig nem jön össze a baba, nem csinálhatom, hogy egy évig nem mozgok ezért).

2. Nincs normális fűtés az irodában ahol dolgozom és felfázom. Nyilván ez sem a legjobb, főleg terhesség elején...

3. Vírusos időszak jön és a kollégák betegen járnak dolgozni. Itt sem tehetem meg, hogy nem járok emberek közé, de ugyebár nem is szabadna nagyon gyógyszer szedni terhesség alatt..

4. Rendezvényre vagyok hivatalos és iszom pár pohár bort, ne adj' Isten egy pálinkát...itt sem arra gondolok, hogy rendszeresen, de szintén ha régóta próbálkoztok, megesik a hónapok alatt ilyesmi.

5. Nehezet emelsz és bele sem gondolsz, hogy talán gyermeket várhatsz...

Ezek mind a mindennapi élet részei és nem tudom, hogy az első pár hétben okozhatnak-e bajt? Tudom, hogy a terhesség nem betegség és tudom, hogy túlaggódni sem szabad, mégis érdekelne, ki hogy élte ezt meg vagy mennyire vigyázott magára már az elejétől és mikortól.

2023. szept. 24. 19:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezek egyike (kivéve az alkoholt) sem ok arra, hogy a terhesség alatt ki kelljen zárni, az edzést, emelést, sportot ugyanúgy folytathatod, mint elötte (kivéve, ha az orvos eltilt ezektöl).

Felfázni nem lehet, ha ilyen problémád van, az mindig fertözés miatt van.

Az meg, hogy körülötted vannak esetleg beteg emberek, azt kizárni nem lehet, de nem is szükséges.

2023. szept. 24. 19:35
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan edzel sulyzokkal semmi bajod nem lesz. Edzesre azt mondjak hogy ha mar csinaltad terhesseg elott nyugodtan folytathatod csak ujba ne kezdj. Persze kivetel a kuzdosport vagy a lovaglas. Amint megtudod, ott le kell allni.

Hideg irodaban nem terhesen sem kellemes ulni. Esetleg elektromos futotest vagy extra takaro?

Virus miatt ha nagyon aggodsz max maszkot viselj, de ha rendszeresen kezet mosol, nem nyulsz arcodhoz vagy a szadba piszkos kezzel nem lesz nagy probléma. Te ugy is antigeneket kezdesz "gyartani" amint megjelenik a virus vagy betegseg. Max vitamin hogy erositsd a szervezeted

Alkohol, en pl mersekelten ittam probalkozas alatt is csak az ovuláció utan kerultem. De amig nincs pozitiv teszt, egy pohar bortol sem lesz bajod es a babanak sem, csak ne video tulzasba

Nehezet emelni: 31 hetes vagyok es par hete meg az asztalt huzogattam hogy normalisan kiporszivozzak. Nem lesz bajod ha emelsz valami nehezet. Nekem a terhessegem elején volt egy hematomam amire azt mondtak hogy max 5kg emelhetek meg de azt sem ha nem muszaj es ekkor persze az edzés is ki van zarva.

Elore viszont ne sokkold magad. En is zumbara jártam mikor megtudtam terhes vagyok aztan mikor elkezdtem pecsetelni abba hagytam. Csinalj mindent ahogy eddig szoktal es csak akkor hagyd abba ha majd a doki azt javasolja.

2023. szept. 24. 20:32
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

Hosszú lesz az a 9 hónap neked 🙈😆

Ne görcsölj légyszíves ennyire a dolgokon...

2023. szept. 24. 20:39
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Egészséges terhesség egyik dologtól sem megy el.

Én 6 hetesen lettem covidos. Szerencére nem volt súlyos, kórházba nem kerültem, de azért megviselt.

2023. szept. 25. 07:30
 15/20 anonim ***** válasza:
55%
Mi az hogy jó pár hétig nem tudja a nő hogy terhes.Aki rajta vana babatémán az tudja hogy ovulációtól számítva minimum 10-14.nap telik el a következő menstruációig ami ha kimarad akkor már tudod hogy terhes vagy.Aki valóban tervezi a babát nem úgy van vele hogy próbálkozunk majd jön az nem hetek múlva jön rá a terhességére.Nekem mindössze 10 nap kellett hogy rájöjjek hogy terhes vagyok ovulációtól számítva.Egyszerű, éltem úgy az életemet mint eddig.pl sújt nem emeltem ennyi meg eleve nem iszok alkoholt.
2023. szept. 25. 07:58
 16/20 anonim ***** válasza:
55%
Tehát az előző kommentemben arra akarok kitérni hogy nem kellenek hetek míg észreveszed a terhességes.max 2 hét kell.
2023. szept. 25. 07:59
 17/20 anonim ***** válasza:
56%
Mindet csináltam, amíg nem volt pozitív tesztem. :) A felfázást leszámítva. Én az a típus vagyok, akinek elég ha éjszaka kilóg kicsit a dereka és már érzem is, hogy valami elindult, így én erre nagyon odafigyelek akár babát tervezünk, akár nem.
2023. szept. 25. 08:54
 18/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én úgy gondolom, hogy akik már évek óta próbálkoznak és próbálják elengedni kicsit a dolgokat, sokszor nem is gondolnak bele, hogy talán baba van a dologban, főleg, ha már csomó negatív tesztet csinálnak és lehet, hogy már egy hete késik nekik amúgy, csak még nem mertek tesztelni. Ettől függetlenül értem és köszönöm a válaszokat, bár még a pozitív teszt után is sokszor kérdéses, hogy biztosan megmarad-e a baba és ha bizonyos dolgokat nem úgy csinálsz, mint előtte, simán rájönnek 12. hét előtt, amit sokan nem szeretnének.
2023. szept. 25. 13:51
 19/20 anonim ***** válasza:
71%
Az egész terhesség alatt kérdés, hogy megmarad-e, egészséges lesz-e... Semmi nem garantált. Viszont a Föld így is túlnépesedett, pedig sok helyen éheznek, nehéz fizikai munkát végeznek terhesen. Alkoholisták is szülnek egészséges gyereket.
2023. szept. 25. 14:03
 20/20 anonim ***** válasza:

13 hetes terhes vagyok.

Van egy 6 éves elsősöm és egy majdnem 4 éves ovisom. Én viszem őket minden reggel, bicajjal, a kicsit még gyerekülésben hátul, 15kg, bele is kell rmelni az ülésbe. Szélben, esőben mindig bicajjal megyünk. Ezen felül hordják haza a jó kis nyavajákat is, rendre elkapom én is 🤧😏

Egy egészséges terhességnek ilyenektől nem lesz baja 🙂

2023. szept. 26. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!