Szerintetek lehetséges, hogy mégis terhes vagyok?
31-én volt ovum, akkor voltunk együtt. Csütörtökön késő délután teszteltem x-epil korai tesztjével, és full negatív volt. (ha nagyon bele akarom képzelni, mintha derengene valami, de nem akarom áltatni magam).
Ugye a tesztnek már 6 nappal hamarabb mutatnia kellene. Alapvetően jövő csütörtökön kellene megjönnie, de hamarabb volt most ovu, így elvileg hétfőn van itt az ideje.
Most vagy 2 napja olyan, mintha meg akarna jönni, de még mindig semmi.
Szerintetek lehet még ebből terhesség?
Nem akarok már stresszelni, tesztelgetni össze-vissza, most ki akarom várni a hétfőt, az az ovulációtól már 14 nap, akár mi lesz, akkor már biztos lesz.
Lehet, hogy még tényleg kevés volt a hcg és nem érzékelte a teszt? Mindenhol azt olvasom, hogy annak már kellett volna látszódnia, hiába este csináltam. Tapasztalatok ezzel a teszttel kapcsolatban?
Az átlagnak menstruáció előtt 12-16 nappal van ovuja. Vegyük a nagy átlagot, a 14 napot. A megtermékenyülés után 6-12 nap a beágyazódás, de a leggyakrabban 8-10 nap. Ekkor kezd a szervezeted HCG-t termelni. Ha vesszük megint a közepét, akkor a 9. napon, vagyis 6 nappal a nemvárt előtt elkezd a szervezeted HCG-t termelni. Mire annyi termelődik, hogy a vizeletben meglátszódjon, és egy NAGYON érzékeny teszt felismerje, az minimum 2 nap, de sokkal inkább 3-4 nap, de itt is lehetnek eltérések. És akkor máris 12 dpo-n járunk. Szóval egy átlag nőnek leghamarabb a menzesz előtt 2 nappal fog leghamarabb látszódni valami.
Tegyük ehhez hozzá, hogy az ovu időpontját max. ultrahangos cikluskövetéssel lehet tudni. Az LH teszt nem pontos, mert átlagban 12-36 órán belül lesz pozitív a kimutatott csúcs után, de valakinek hamarabb (pl. nekem is). A hőmérőzésnél is vannak átlagok, de nem mindenki fér bele az átlagba.
Konklúzió: az, hogy 6 nappal az elmaradt menzesz előtt kimutathatja, nem több egy ügyes marketingfogásnál, amivel a hozzánk hasonló türelmetleneket ösztönzik a vásárlásra.
Nekem amúgy pozitív lett 6 nappal a nemvárt előtt, de a terhességmegállapításon ki is derült, hogy 3 nappal nagyobb (amit a genetikain 5-re módosítottak még), szóval előbb volt az ovum.
Az esti tesztelés meg az egyik legnagyobb baromság, amit csinálhat az ember ilyen korai terhességnél, csak arra jó, hogy a szívedet fájdíts egy lehetséges fals eredménnyel.
Szóval igen, simán lehet, hogy terhes vagy. Hétfőn kiderül, addig fel a fejjel. A teszt, amit csináltál, semmit nem jelent.
Köszönöm, igen, tudom ezeket, de ilyenkor azért nem olyan az ember ítélőképessége.
Én azért tudom pontosan, hogy mikor van ovum, mert olyankor szúr, és más doki UH-n is visszaigazolta, hogy ez valóban az. Itt 31-én volt szúrás, 1-én már nem. De igen, értem hogy nyilván órára pontosan nem lehet számolni.
Amúgy volt már ilyen, hogy eldöntöttem holnap tesztelek, reggelre már nem volt kérdés....annyira unom már ezt. Közben persze úton útfélen minden idióta közel s távoli rokon kérdezgeti (múltkor épp a Lidl közepén) mikor akartok már gyereket, mit szólnak ehez a "nagyszülők", hogy ningy még? Itt lenne már az ideje a babának, nem gondoljátok?
Anyám épp tegnap szegezte nekem, amikor panaszkodtam, mennyire megszórtak most munkával a munkahelyemen, hogy "nehogy válts, most kell elmenni gyesre"...
Én meg legszívesebben üvöltenék, hogy mekkora büdös bunkók mind...mindenkinek ekkora gyökerek a rokonai? Egyiknek sem jut eszébe, hogy harminc-x éven túl lehet nem kellene ezeket így kérdezgetni?
Elmondani nem fogom, a saját anyámnak főleg nem, mert nem kell a sopánkodás, sajnálkozás, ezért van meg azért van okfejtés, főleg, higy tudom, akkor a varjúhájtól kezdve a szemmelverő csodadoktorig mindennel elárasztaná a messengeremet....
Bocsánat, ez most kijött, de gondolom vagyunk így ezzel páran :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!