Akik menzesz előtti(3-4) napokban estek teherbe, azoknak megjött a mensi?
Aut kéne megérteni, hogy nincs "menzesz előtt 3-4 nappal teherbeesés". Érteni kéne a női szaporítószervek működését.
Ha a várt menstruáció előtti 3-4 nappal megfogan a baba, az azt jelenti, hogy a ciklus hosszabb volt, tolódott a peteérés, ergo a menstruáció is tolódott volna. És igen, ha megfogan a baba, nincs menstruáció.
Értsétek már meg végre, hogy menzesz előtt 3-4 nappal NEM lehet teherbe esni. Csak ahhoz, hogy ezt felfogjátok, meg kellene végre érteni a női ciklus működését.
De tessék, leírom újra, már nagyjából ötvenedjére ezen az oldalon.
Normál 28 napos ciklus:
Első nap a vérzés első napja. Elkezd érni a petesejt, ami a 14. napon kilökődik a petefészekből. Ekkor maximum 24, de inkább csak 12 ÓRÁIG megtermékenyíthető. A helyén kialakul a sárgatest, ami progeszteront termel, hogy ha megtörténik a megtermékenyítés, akkor az előkészített nyálkahártyába be tudjon ágyazódni.
Ha nem történik megtermékenyítés, a sárgatest elsorvad, hormontermelése megszűnik, a progeszteronszint lecsökken, a nyálkahártya a progeszteron megvonására lelökődik, megjön a következő menzesz.
A luetális fázis hossza állandó, kb. 14 nap (max +- 1/2 nap).
Ha valakinek hosszabb a ciklusa, akkor a ciklus első fele az, ami megnyúlik, a luteális szakasz fix.
Mivel a petesejt 12 óráig megtermékenyíthető, menzesz előtt 3 nappal NEM lehet teherbe esni, mert addigra már régen halott az a szerencsétlen petesejt.
Olyan fordulhat elő, hogy valakinek ÁLTALÁBAN 28 napos a ciklusa, de valamilyen oknál fogva eltolódik az ovulációja, és nem a szokásos 14. napon ovulál, hanem mondjuk a 25. napon, amiről azt gondolhatja, hogy a menzesz előtti 3. nap.
De nem az. Mivel ha az ovuláció eltolódik, automatikusan eltolódik a vérzés is! Mert az ovuláció és a menzesz közötti napok száma állandó, 14 nap.
Tehát ha eltolódik az ovuláció, és 25. napon ovulál, AKKOR SE FOG MEGJÖNNI A VÉRZÉS A 28. NAPON, HA NEM ESIK TEHERBE.
Ugyanis ha a 25. napon ovulál, akkor a vérzésnek majd a 39. napon kell megjönnie. Ha teherbe esik, akkor meg értelem szerűen a 39. napon se fog megjönni.
Nekem az aktuális menszesz nov 9én lett volna, de nem jött meg, 17én lett egy halvány pozi tesztem.Nov 5-6 körül voltunk együtt a Párommal, biztosan ekkor estem teherbe,mert előtte 2 hétig nem volt itthon.
Hiába volt a ciklusom pontos és rednszeres, mégis az elméleti menszesz előtt 3 nappal estem teherbe. De ha így van akkor nem jön meg, mert a menstruációkor leválik a méhnyálkahártya, ha nem történik megtermékenyülés.
Hiába a sok okos, nem minden nő tankönyv szerinti biológiával él.
Nekem 1 évig nem jött a baba sosem ovuteszteltem, hőmérőzgettem, mint az itt divat. Elmentem egy uh követésre és láss csodát, nekem a 28napos ciklusom 10.napján van peteérésem, és 18nap a luteálisom. 3 ciklus is követve lett, szoval ez fix.
Ennek ellenére lett 2 gyerekem (orvosi segítség nélkül).
Barátnőm pedig 28napos ciklus mellett, a 22.napi szexből lett terhes. 1db szexből az egész ciklus alatt.
Lehet kamuzni, trollozni, hazugozni, ahogy az itt szokás.
Kicsit kikéne bújni a tankönyvekből és a gyakori világából, akkor lehet mégsem lenne ez akkora szenzáció.
Lehet lepontozni 🤦♀️😅
Utolsó: látom neked se sikerült megértened, amit leírtunk.
Senki nem mondta, hogy 22. napon nem lehet teherbe esni, azt magyarázzuk, hogy ha 22. napon ovulál valaki, akkor alapból tolódik a vérzése…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!