Hogy lenne érdemes védekezni?
Spiral johetne meg esetleg szoba, de kinek mi a maceras. Nekem volt, igaz az hormonos volt, de borzasztoan rosszul voltam tole, levetettem inkabb 6 honap utan.
Azota maradt az ovszer, mas otletem nekem sincs.
Hormonmentes spiralban nem bizok, ket ismerosomnek is becsuszott mellette a baba, naptar vagy termeszetes modszert szinten nem kockaztatnek meg.
Bármelyikőtöket kötik el, annak még lehet gyereke. Nagy százalékban visszafordítható. Ha mégsem, és a pasit kötik el, a herékből még simán nyernek ki spermát mesterséges megtermékenyítésre, ha a nőt, akkor lombik is van. (És azért ha 15 év múlva gondoljátok azt, hogy jöjjön mégis a gyerek, amúgy sem biztos már, hogy segítség nélkül összejönne.)
Amúgy én is a guminál maradok, amíg nincs vége a gyerekprojektnek, utána elköttetés. Nekem nincs orvosi oka a hormonális fogamzásgátlásnak, szimplán nincs az az alacsony dózis, ami ne ölné meg a lobidómat és csinálna belőlem sivatagot. A hormonmentes opciókból pedig messze az óvszert tartom a legbiztonságosabbnak és legkevésbé macerásnak. A spirálról azért hallottam rémsztorikat, meg a rézgyöngyről, de amúgy sem akarnék semmit felrakni a méhembe... (de amúgy ez is olyan dolog, hogy nők milliói használják gond nélkül, csak mindenki a rémsztorikra emlékszik...) a méhszájsapka spermiciddel szerintem ideggyilkos, és ha tuti nem akarok gyereket, akkor ezt sem merném megkockáztatni.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Én is a spirálon gondolkoztam, de nekem is van olyan ismerősöm, aki amellett lett terhes, úgyhogy a ti véleményetekkel együtt szerintem végleg le is teszek róla
Lehet, hogy megpróbálok beszélni a férjemmel, hogy az elkötés és max lombik, ha akarunk gyereket verzióhoz mit szólna. Most vagyok 26, de én 40+ nem szeretnék szülni, mert félek, hogy beteg lesz (olyasmi, amit nem lehet kiszűrni). Meg most lett 3 év alatt 3 gyerekünk, még a legidősebb is pici, ha nem rajtam fog lógni az összes, akkor lehet, hogy a férjem is jobban megérzi, hogy elég az a 3 gyerek. :D Köszi még egyszer!
Elköttetném magam, és ebbe nem lenne beleszólása.
Az elkötés ugyanis NEM végleges, viszont ha "véletlen" teherbe esnék, marha kellemetlen volna.
Ne beszéljetek már hülyeségeket. De, az elköttetés végleges, főleg nőknél. Vajon miért nem engedélyezik 40 alatt vagy 3 gyerek alatt? Ez nem úgy működik, hogy kicsit elkötögetlek, aztán majd kibontalak, ha úgy döntesz. Baromi költséges (lenne), ha vissza lehetne fordítani, de többnyire nem sikerül. Ha így működne, akkor minden tinit elkötnének, aztán kibontanák amikor akarja. Nem is lenne abortusz.
Volt amúgy erről egy kérdés. Ilyen esetben a lombik nem támogatott, csak saját zsebből lehet(nagyon helyesen), ha később meggondolja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!