Mikor érdemes tesztelni?
Mondjuk én első körben keresnék egy olyan orvost, aki rendesen megvizsgál. A van, hogy kimarad 2-3 hónapig a menstruáció és a nincs semmi betegségem, az nem nagyon állja meg a helyét egy mondatban.
Amúgy ebben az esetben én 2 hetente ellőnék egy tesztet.
Kizart dolog, hogy ennek ne lenne valami a hattereben, mert alapvetoen egy egeszseges nonek havi ciklusa van, igy vagyunk beprogramozva.
En is talan 2 hetente tesztelnek igy, jobb otletem nincs.
Vagyis de, egy normalis orvost kene keriteni.
Én is azt tudom mondani, hogy a két dolog eléggé üti egymást, másik orvos után néznék a helyedben.
Illetve LH tesztet, ha használsz, az nagyban segíti azt, hogy mikor tesztelj. Pozitív LH teszt esetén általában 14 napra várható a menstruáció. Amíg új orvos után nézel, és ilyenek a ciklusaid, addig a babatervezo oldalon ajánlom a David nevezetű ovulációs tesztet. Van sok fajta, aránytalanul drága verziók is vannak. Ez a teszt olcsó, és csomagban is rendelhető, úgy még olcsóbb. Innen tudni fogod mikor kell teszteled. Remélem másik orvos mihamarabb kideríti mi ennek az oka, hogy nem rendszeres a ciklusod.
Nekem éppen ilyen ciklusom volt, 10 évnyi gyógyszerezés után. 2-3 havonta jött meg.
Már épp indulni akartam hormonális vizsgálatokra egy év után, mikor spontán teherbe estem. Éppen eltaláltuk a peteérést annak a ciklusnak kb a 70. napján, tudtunkon kívül.
LH tesztet már korábban elengedtem, értelmetlennek találtam ilyen ciklussal.
Tehát vagy gyakori együttlét, 2-3 naponta, vagy igenis utána kell járni, mi okozza ezt a hosszt.
A 3-as hozzászólóval teljesen egyetértek.
Keress fel dokit, mert az össze vissza ciklus nem normális. A legtöbbször nincs is peteérés ilyenkor. Tehát alapból hátrányos helyzetből indultok..
LH teszt arról az oldalról szuper, olcsó, és legalább tudnád van e egyáltalán ovud.
Persze sokan járnak sikerrel így is, ha épp elkapnak egy ovut. De nem mindegy, hogy évente 2 esély van vagy 12.... illetve nyilván van oka, hogy miért nincs normális ciklus. Ezt kell helyre tenni. Lehet most ráérősek vagytok, de nagyon megszenvedi az ember, a hónapról hónapra kudarcot, és nem akkor kell orvos után kapkodni, amikor már évek óta nem jön a baba, pláne, hogy tudod, nincs normál ciklusod.
És valóban 2 hetente egy teszt simán jó lehet, de ha nem szeretnél potyára tesztelgetni annyit, akkor a 3 hetente is szuper. Így nem maradsz le egy vizsgálatról sem.
Sok sikert nektek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!