Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szeretnénk kisbabát, már 7...

Szeretnénk kisbabát, már 7 hónapja próbálkozunk. Van rajtam kb. 8 kg felesleg, ezt szeretném leadni fokozatos életmódváltással, de izgulok, hogy rontok a teherbeesési esélyeimen. Valakinek sikerült fogyni és teherbe esni is?

Figyelt kérdés
2023. jún. 7. 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Ha fogysz, nem rontasz a teherbe esés esélyein. Egészségesen kell táplálkozni. Nekem úgy sikerült teherbe esni, hogy gyakorlatilag kiiktattam a szénhidrátot az étkezésekből. Sokat fogytam, de mellette sportoltam is.
2023. jún. 7. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem éheztetéssel próbálsz fogyni, hanem sok testmozgással, kevés szénhidrát, sok rost és fehérjebevitellel (és ezzel együtt vitamin), akkor kifejezetten segíted, hogy gyorsabban teherbeess és egy egészségesebb terhességed legyen. :) Illetve amit még teherbeesés előtt mozogtál, azt folytathatod terhesen is, és nagyon sokat tud számítani az is, hogy ne hízz el és sportosan bírd a terhességet.
2023. jún. 7. 14:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem ront az esélyeken, amíg nem fogysz az egészséges súly alá. A női szervezet működéséhez szükség van bizonyos mennyiségű zsírra, ha valaki túl vékony, a menstruáció is elmarad.

A szénhidrát kiiktatása/csökkentése nem egyenlő a fogyással, ne hagy magad összezavarni a femina.hu-s elavult cikkekkel.

Kalóriadeficitnek nézz utána és ne vonj meg semmit a szervezetedtől. A mozgást pedig kalóriaégetés szempontjából túlbecsülik, ha az étkezésekkel bevitt kalóriát nem limitálod, nem fog sikerülni a fogyás.

Sok sikert!

2023. jún. 7. 14:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja.pont leadtam a 80 kg-bol 10-et amikor terhes lettem.

Tervezett baba volt,csak nem gondoltam,hogy ilyen gyorsan osszejon(elso probalkozasra)szepen elsirattam a minusz 10 kgt amit keservesen sikerult leadni 🤣🤣

2023. jún. 7. 15:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem éhezteted magad, és rendszeresen eszel egészségeset (inkább többször kevesebbet) + sokat mozogsz is, nem veszélyezteted a teherbeesésedet. Sőt, saját példámból kiindulva azt mondanám, hogy addig, amíg így gondolkodtam, hogy bizonyos dolgokat a vágyott baba miatt nem csinálok és nem tervezek előre, addig nem is jött össze. Majd mikor ezeket elengedtem, elkezdtem másra fókuszálni, és azt csináltam amihez kedvem volt és amitől jól éreztem magam, szinte azonnal megfogant. Sok sikert az életmódváltáshoz és a babához is! :)
2023. jún. 7. 16:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én tej és gluténmentes étrendre váltottam (autoimmunbetegség miatt), és "mellékhatásként" 67 kilóról 54re fogytam (164cm vagyok), majd folytatva ugyanezt az étrendet, nem fogytam tovább 1 kilót sem. Tehát pont a nekem ideális testsúlynál megálltam, izomvesztés nélkül. A zsír ment le.
2023. jún. 8. 10:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja, és terhes is lettem. (6-os)
2023. jún. 8. 10:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat! Nem is izgulok rajta tovább, belevágok egy egészséges fogyásba :) Köszönöm a szurkolást is! Szuperek vagytok!
2023. jún. 8. 12:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Pont 8 kilót adtam le én is. Nekem az időszakos böjt vált be, de kinek mi. Sikerült teherbe esni és mivel jó állapotban voltam a terhesség is sima volt. Közben is odafigyeltem, de már természetesen nem a böjtöt csináltam. Szülés után két héttel terhesség előtti súlyomon voltam, ez azért nagyban megkönnyített mindent.
2023. jún. 10. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!