Missed ab után újabb terhesség pcos mellett?
Sziasztok.
Igyekszem röviden fogalmazni, de előre is elnézést, ha hosszabbra sikerül.
Két éve próbálkoztunk már a babával.
Március elején elmentünk meddőségi intézetbe, hogy elkezdjük amiket ilyenkor szükséges.
Meg is beszéltük, hogy májusban lesz az első beültetés, átjárhatósági vizsgálaton kívül minden készen volt.
Ekkor jött március végén a meglepetés, pozitív teszt.
Öröm, aggódás, minden ami ilyenkor van.
Mindent rendben találtak a babával két UHn is.
Majd 10+0 elkezdtem pecsételni, sürgősségin jött a fekete leves, 8+2 megállt a baba a fejlődésben, progeszteron kúpot abba kellett hagynom.
Rá 3 napra itthon távozott a petezsák a babával együtt.
Ezt igazolták is a következő napon, viszont maradt benn szövet így kaptam ergam cseppet.
Egy hétig szedtem, de így sem ürül ki, így a vetélés után egy héttel műtét 05.15 reggel.
Orvos azt mondta, ha a 6 hetes kontrollon minden rendben lesz, lehet újra próbálkozni.
Na a kérdésem:
Pcos van csak, IR nincs és más gondot sem találtak nálam a kivizsgálások során.
Aki ebben a cipőben van, hogy volt vetélés és ilyen hosszú ideig vártak az első terhességre, nektek vetélés után mennyi idő volt míg a baba összejött ismét?
Megint hónapokig vártatok vagy hamarabb jött esetleg?
Férjemmel azt beszéltük meg, idén maradunk itthon, természetre bízzuk, ha nem jön össze jövőre ismét visszamegyünk a meddőségibe
3 orvos nézte át a leleteimet, egyöntetűen azt mondták, hogy nincs IR, az álluk leesett, hogy ilyet nem láttak még.
Így ezt a döntést hagyd az orvosok szaktudására, én is az ő szavukra adok ebben (is)
Van PCOS IR nélkül is!
Pajzsmirigyed rendben? Mi igazolta a PCOS-t?
Pajzsmirigy rendben van szerencsére, nincs gond vele.
Pcos-t UH (nagyon ronda mindkettő petefészek) valamint vérvétel is egyértelműen igazolta
Mensim 35-40 nap közötti. Pcoshez képest rendszeresnek mondható, viszont hosszú ciklusok így az is a pcos miatt van az orvosok szerint, de ez még a szerencsésebb helyzet
Testi tünetek igazából csak az erősebb szőr növekedés, semmi más nincs.
Egyelőre 160 gr ch diéta és mozgás, nem igazán gyógyszer párti az orvosom, valamint iszom a virág natura pcos teát, attól szebb lett a petefeszkem amikor ittam ( terhesség alatt tilos inni)
A gyógyszeres kezelés (egyelőre) nincs eroltetve
180cm vagyok 75 kg, teljesen normal súlyom van.
Három éve még 95-100kg voltam, de hiába a fogyás, nem segített a pcos javulásában egyáltalán
Nekem volt egy kémiai terhességem 1 év próbálkozás után, nekünk is pont lombik előtt.
Utána még mi is 8 hónapot totojáztunk azon, hogy hátha sikerül újra spontán. Hülyeség volt.
A nyarat megvárhatjátok, ha nyáron inkább jól erznétek magatokat, mint inszemre/lombikra járkálnátok, de szeptember elején én biztos visszamennék a meddőségibe.
Lehet, hogy lehetne spontán is babátok újabb 2 év múlva, de mi a fenének várnátok 2-3-x évet a bizonytalanra, ha tudnak segíteni, hogy hamarabb és nagyobb eséllyel sikerüljön.
Nem várunk annyit semmiképp. Írtam is hogy jövőre legkésőbb meddőségi (azt valóban nem írtam, hogy már év elején, január környékére fogok idopontot kérni, ha kelleni fog)
2-3 evet biztosan nem várnék újra.
Idén nem akarunk menni, lelkileg nem férne bele most az a sok kezelés.
Pihenni szeretnénk kicsit és nem gorcsolni ilyeneken
#1 Kicsit tájékozódj. Ajánlom figyelmedbe: [link]
Ez egy totál elavult nézet, hogy nincs PCOS IR nélkül. Kb már csak Magyarországon mondják..
Kérdező, nekem is PCOS-em volt IR nélkül. Adrenal típusú (a linken ez is szerepel). Ugyanígy a 8. héten állt meg a fejlődésben. Én elkezdtem DIM-et és barátcserjét szedni, mert erre a fajtára az hatásos. 5 hónappal a missed ab után lettem terhes, de előtte nem is igen próbáltuk, kellett a pihi. Azt kellene tudni, hogy a fő típusok közül melyik van neked. Remélem segít a link.
Nagyon koszonom utolsó!!☺️
És utána a következő babával pedig minden okes volt jól értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!