Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Előrébb lehet valamivel hozni...

Előrébb lehet valamivel hozni az ovulációt? Ezáltal rövidíteni a ciklust?

Figyelt kérdés

Minden hónapban 17. vagy 18. vagy 19. ciklusnapon pozitív az LH teszt.

Ezáltal 32-35 naposak a ciklusaim.

Lehet valamivel csak pár nappal lerövidíteni?

Tudom ez nem olyan egyszerű, meg azt is hogy nem a világ vége, szimplán csak érdekelne, hogy van e rá bármilyen megoldás.

2023. ápr. 22. 19:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem lehet
2023. ápr. 22. 19:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. De miért van jelentősége? A lényeg, hogy van ovud. Még csak nem is extrém hosszú a ciklusod, a hosszú cuklus sem lenne gond, hacsak kifejezetten nem betegség az oka....a lényeg, ha van ovu lehet baba is.
2023. ápr. 22. 19:39
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

2,5 évig szenvedtem azon hogy a 35-40 napos ciklusaimat rövidítsem. Igazából meg se tudták mondani az orvosok miért ilyen hosszú, próbáltam diétákat, sportot, beállították a pajzsmirigyem, közben volt lombik is (az is 17.napi leszívással), de igazából bármit csináltam csak rosszabbat tudtam elérni, jobbat nem.

Végül egy olyan ciklusban sikerült teherbe esnem, ami 46 napos lett volna, ha megjön. De nem jött meg.

A 32-35 nap pedig amúgy is a teljesen normális kategória.

2023. ápr. 22. 20:38
 4/9 anonim ***** válasza:
De lehet! Én is így voltam nagyon sokáig! Nekem átlag 26. Napon volt LH csúcsom. Elkezdtem inni TF virág csodateáit (reggel ciklus tea, este PCOS tea) és már abban a hónapban a 16. Napon lett LH csúcsom! Irtó sokat segített nekem. A tesztfutar.hu oldalról rendeltem és virág rengeteget segített nekem messengeren is.
2023. ápr. 23. 06:30
 5/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Ezáltal 28 napos ciklusaim vannak. Most a luteális fázison dolgozok egyébként :)
2023. ápr. 23. 06:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó, azért neked dúsan hosszabb ciklusod vilt ami magába foglalt egy háttérbetrgséget...azért segített a tea, mert mázlira jól eltaláltad.

Én pl ugyan nem rendelkeztem hosszú ciklussal 33 naposak voltak, viszont amint elkezdtem teát próbálni megnxúltaka ciklusaim...aztán 3 hónap volt mire visszaállt. Barátcserje szintén kitolta 42 napra az addig rendszeres ciklusomat...ismét hónapok boltak mire helyreállt. Később kiderült az IR meg pajzsmirigy gond.

Nagyon nem mindegy, mire, hogyan mit próbálgatunk, én sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a házi prakzikák és a gyógynövények használat nem tanácsos és csak még több várakozást okoz. Utálok orvoshoz járni a mai napig, de gyerekvállalásnál ez elkerülhetetlen az esetek 98 százalékában, ha nem érkezik a baba hónapokig. Orvos is szokta ajánlania teákat, ha megfelelő vizsgálatok megvoltak. Én pl nagyon megittama levét, pont azért mert nem siettem dokihoz, hanem ej ráérünk, fiatalok vagyunk, próbáljuk meg a netrn ajánlott dolgokat...hát majdnem 7 év lett mire sikerrel jártunk...4 év után már elindult az orvosok felé alaposabban...korábban csak nődoki látott, belül minden szép kijelentéssel nem foglalkozott velem .

Bocsánat nem akarok neked esni vagy akármi, de kitör a frász mikor ajánlgatják a gyógynövényes dolgokat, mert bizony gondot is okozhatnak és szoktak is a legtöbbször. Menjen a kérdező dokihoz, ha valami nem stimmel, mondja nyugodzan, hogy egy éve nem jöna baba, senki nem ellenőrzi ki mióta próbálkozik.... de továbbra is azt mondom a 35 napos ciklus teljesen rendben van. 38 felett már nem egészséges.

2023. ápr. 23. 07:18
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen igazad lehet kedves utolsó. Én is magamtól iszom az előtted kommentelő által említett teát már 3 hónapja, csak mert barátnőmnek bevállt (ő is csak úgy kezdte el). Az első hónapban, amikor elkezdtem inni 29 napos lett, ekkor hittem, hogy ez valami csoda. A következő hónapban simán 33 napos lett újra. Most meg még csak várom, 16.ciklusnapon vagyok ma. Szóval ott vagyok vele, hogy sehol sajnos. Barátcserjét is szedek. Nekem nem tol rajta, de nincs is hatása :/
2023. ápr. 23. 10:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os,tévedsz! Nincs pcosem és nem volt sokkal hosszabb a ciklusom, mint a kérdezőnek. 34 napos volt általában. Nekem szülés előtt is ilyen volt, mindig igazából. Ez most új nekem, hogy végre rövidek a ciklusaim és nem szenvedek a PMS-től. Persze egy kivizsgálás nem árt a kérdezőnek, de attól még ő is próbálkozhat inkább gyógynövényekkel ha úgy érzi baj van, mint a durván káros tüszőrepesztővel és barátaival :)
2023. ápr. 23. 11:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Én se rajongok a clostyért, tüszőrepiért.. ezekkel mindig az a baj, hogy kierőszajolják a dolgot miközbeb a háttérben lévő betegséget kekl kezelni. Pont azért okozhatnak problémát a gyógynövények, mert hatásosak. Ezért kell tudni mi az oka annak amire épp szedné az ember. Ha csak úgy elkezdi az ember és mondjzk pont ront a helyzet akkor megint 2-3hónap mire minden visszaáll... csak ez a gond vele. Persze aki ráér még várni az próbálkozhat akármivel. Én is ezt tettem és utólag már bánom...

Na de hát ilyen ez....

2023. ápr. 23. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!