Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kaphatok pár véleményt?

Kaphatok pár véleményt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Láttam sok kérdés volt már hasonló, de minden eset egyedi, így gondoltam én is kérek pár véleményt. Olyan rendesek, biztatóak szoktatok lenni itt egymással. Én meg kicsit bonyolultnak érzem a helyzetem és nem is vagyok lelkileg a helyzet magaslatán.

Februári menstruáció után belevágtunk a babaprojektbe. Március közepén kellett megjönnie, meg is jött, elég erősen, kis darabkák is. Eleve 4 napig szokott tartani erősebben, aztán szép lassan szokott elmúlni. De ez esetben 3 napig tartott, bár inkább csak 2 és fél napig, aztán mintha elvágták volna és utána semmi. Ettől függetlenül úgy voltam vele, megjött, így biztos nem lesz baba. Hozzátartozik a történethez hogy februárban kb egy héttel a babaprojekbe vágás után, egy nagy traumán estem át, az édesanyám a szemem láttára halt meg. Kicsit erre is gondoltam hogy ezek után természetes ha más a szervezetem, más a menstruáció. Ráadásul a történtek miatt, a ciklusban alig voltunk együtt és úgymond nem valószínű hogy peteérés szempontból jó időben. Inkább előbb és később. A menstruáció előtti napon csináltam egy tesztet azért mert orvosi vizsgálatra kellett mennem és biztosan kellett tudnom hogy nem vagyok terhes, direkt ezért is volt időzítve a menstruáció várható idejére a vizsgálat. Az akkor negatív volt (március 14-én). Viszont tegnap rám jött egy fura, mondjuk úgy megérzés, valahogy máshogy érzem magam. És belegondoltam hogy napok óta folyton pisilni kell, meg nem voltak a szokásos menszesz előtti tüneteim pl nálam mindig pattanásosodás stb szokott lenni. Most nem volt. Viszont sokat szurkált, feszült mostanában az alhasam. Ebbe is csak így utólag gondoltam bele, hogy már egy ideje jelen van ez az érzés. Ráadásul olyan vagyok mint aki folyton álmos, bár utóbbi lehet azért mert anyu halála óta alig alszok. Szóval vannak tünetek, de ezek akár a trauma miatti óriási megterheléstől is lehetnek. Mindenesetre elgondolkodtam és tegnap csináltam egy tesztet. Annyira halvány pozitív volt, hogy azt hittem képzelem, de a párom is látta. Ma is csináltam, az is hasonló. Valahogy nem tudom elképzelni hogy baba lehet. Szeretném, de nem tudom. Szóval összefoglalva volt egy szokásosnál rövidebb és furább menstruáció, volt egy hatalmas stressz, az elviekben számolt peteéréshez képest nem jókor voltunk együtt, ráadásul betegségem is van ami miatt állítólag kicsit kisebb a teherbeesés esélye (kortikoszteroidot szedek) és szerintetek mégis összejöhetett az első próbálkozós hónapban?

Később megpróbálom feltölteni a ma reggel lefotózott tesztet is, bár még nem tudom hogyan kell feltölteni, meg hogy látszik-e majd rendesen mert a képen nagyon halvány. (Most nem tudom, mert gépről vagyok az meg telón van.) Ha esetleg írtok és nem reagálok hamar, akkor elnézést, dolgozom, ritkán tudok felnézni. De most jól esett ezt kiírni magamból. Köszönöm előre is ha mondtok valamit.

2023. márc. 20. 08:51
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:

35, 40es-nek

Én egyelőre abban reménykedek hogy legalább valamit lát majd. Már nem vérzek egyáltalán, és ahogy az orvos is mondta, az ennél erősebb vérzést is kibírta. Meg mondta hogy volt olyan terhese aki végig rendesen menstruált is, meg egyéb vérzései is voltak mégis rendben volt a baba. Majd ha tudok valamit írok.

Majd írd meg te is rendben vagy-e, de próbálj pozitívan gondolkodni. Szurkolok hogy rendben legyetek.

2023. márc. 30. 07:26
 42/47 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Már nem tudom miben is reménykedjek. A UH-n csak kis foltok vannak, se petezsák, se semmi. Kereste egy darabig az orvos. Méhnyálkahártya vékony. Csak 3mm, múlt héten még 5mmt nézett a másik orvos. Minimális volt az a pár nappal ezelőtti vérzés, nem tudom emiatt csökkenhetett e.

Azt mondta az orvos lehetséges hogy felszívódott, de még mindig nem zárta ki a méhen kívüli terhességet se teljesen. Viszont már nem nagyon biztat. Csak azzal, hogy a felszívódás jobb mint a méhen kívüli. Megkérdeztem, szerinte most már minimális az esély hogy kicsit később lesz valami jó.😔 Elküldött laborba hcg mennyiséget nézni, attól függ hogyan tovább...

Hazaérve meg észrevettem, hogy megint vérzek kicsit, gondolom a hüvelyi UH hatása.

2023. márc. 31. 14:47
 43/47 A kérdező kommentje:
Valaki tapasztalt hasonlót? Lehet még remény?
2023. márc. 31. 14:48
 44/47 anonim ***** válasza:

Oooo de sajnállak te szegény :( azért még bízok benne, hogy mégis minden rendben lesz. 🙏

Nekem ugyan ez volt tavaly februárban, uh-n nem látott semmit, azt mondta lehet méhen kívüli. 6 hetes voltam, annyi a különbség hogy én nem is tudtam róla, hogy terhes vagyok. Azért mentem orvoshoz mert már másfél hete véreztem. Ugye ott egyből közölte, hogy terhesség de nem jó a vérzés tehát bármi lehet. Menjek haza feküdjek, vért vett és biztatott hogy talán elmúlik a vérzésem. Két nap múlva nem múlt, én vissza mentem egy újabb vérvételt csináltak, majd mondták hogy csökken a hcg tehát spontán vetélés. A két rossz közül tényleg a méhen kívüli lett volna a rosszabb. 🙁

Én nagyon remélem, hogy nálad mégis minden rendben lesz 🙏 próbálj meg sokat pihenni!

2023. márc. 31. 15:09
 45/47 A kérdező kommentje:

Elvetéltem éjjel. Még leírni is furcsa, kimondani is alig tudom. 😔

Volt embrió, azt hiszem ilyenkor még így hívják, nagyon pici kb mint egy átlagosnál kicsit kisebb borsószem. Egyszercsak vérrel együtt kijött. De nem fájt és fáj jobban mint egy menstruáció. Felhívtam a kórház nőgyógyászati osztályát most kora reggel, elmondtam és azt is hogy mit érzek fizikailag, azt mondták keresnek egy orvost és visszahivnak. Az nővér visszahívott és azt mondta hogy az orvos szerint akkor ez így lezajlik természetesen de ha egy hét múlva se áll el a vérzés, akkor menjek vissza. S ha úgy érzem, majd a vérzés után menjek el egy ellenőrző vizsgálatra. Annyit még tudtam kérdezni hogy a következő menstruációm akkor most ettől számítva kell hogy megjöjjön majd vagy az eredetihez, esetleg kiszámíthatatlanul. Azt mondta hogy valószínűleg ehhez mérten. S ennyi. Azt is meg akartam kérdezni hogy akkor hol lehetett beágyazodva hogy nem találták, de abban a pillanatban úgy éreztem már mindegy is.

Úgy érzem most semmit se tudok. Igy most azt szeretném kérdezni, hogy mire figyeljek most? Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, aki átélt ilyet. Gondolom most se tenne jót még forró vízben fürdeni, vagy kell e még figyelni rá hogy ne emeljek nagyot stb. Tényleg bármi tanácsot köszönök.

2023. ápr. 1. 12:15
 46/47 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom 😞 inkább ez lelkileg rossz nagyon, nekem is azért jó pár hétig minden gondolatom ez volt utána. Majd csak lassan magadban feldolgozod idővel.

Kívánom, hogy minél előbb felépülj és remélem most egy szebb időszak jön végre neked, ne felejtsd minden esőfelhő mögött ott a szivárvány 🙏mostmár igazán kijár neked egy kis boldogság.

2023. ápr. 1. 13:12
 47/47 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Remélem most már valami jó következik. Még egy rosszat nem biztos hogy el tudnék viselni.
2023. ápr. 1. 21:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!