Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kaphatok pár véleményt?

Kaphatok pár véleményt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Láttam sok kérdés volt már hasonló, de minden eset egyedi, így gondoltam én is kérek pár véleményt. Olyan rendesek, biztatóak szoktatok lenni itt egymással. Én meg kicsit bonyolultnak érzem a helyzetem és nem is vagyok lelkileg a helyzet magaslatán.

Februári menstruáció után belevágtunk a babaprojektbe. Március közepén kellett megjönnie, meg is jött, elég erősen, kis darabkák is. Eleve 4 napig szokott tartani erősebben, aztán szép lassan szokott elmúlni. De ez esetben 3 napig tartott, bár inkább csak 2 és fél napig, aztán mintha elvágták volna és utána semmi. Ettől függetlenül úgy voltam vele, megjött, így biztos nem lesz baba. Hozzátartozik a történethez hogy februárban kb egy héttel a babaprojekbe vágás után, egy nagy traumán estem át, az édesanyám a szemem láttára halt meg. Kicsit erre is gondoltam hogy ezek után természetes ha más a szervezetem, más a menstruáció. Ráadásul a történtek miatt, a ciklusban alig voltunk együtt és úgymond nem valószínű hogy peteérés szempontból jó időben. Inkább előbb és később. A menstruáció előtti napon csináltam egy tesztet azért mert orvosi vizsgálatra kellett mennem és biztosan kellett tudnom hogy nem vagyok terhes, direkt ezért is volt időzítve a menstruáció várható idejére a vizsgálat. Az akkor negatív volt (március 14-én). Viszont tegnap rám jött egy fura, mondjuk úgy megérzés, valahogy máshogy érzem magam. És belegondoltam hogy napok óta folyton pisilni kell, meg nem voltak a szokásos menszesz előtti tüneteim pl nálam mindig pattanásosodás stb szokott lenni. Most nem volt. Viszont sokat szurkált, feszült mostanában az alhasam. Ebbe is csak így utólag gondoltam bele, hogy már egy ideje jelen van ez az érzés. Ráadásul olyan vagyok mint aki folyton álmos, bár utóbbi lehet azért mert anyu halála óta alig alszok. Szóval vannak tünetek, de ezek akár a trauma miatti óriási megterheléstől is lehetnek. Mindenesetre elgondolkodtam és tegnap csináltam egy tesztet. Annyira halvány pozitív volt, hogy azt hittem képzelem, de a párom is látta. Ma is csináltam, az is hasonló. Valahogy nem tudom elképzelni hogy baba lehet. Szeretném, de nem tudom. Szóval összefoglalva volt egy szokásosnál rövidebb és furább menstruáció, volt egy hatalmas stressz, az elviekben számolt peteéréshez képest nem jókor voltunk együtt, ráadásul betegségem is van ami miatt állítólag kicsit kisebb a teherbeesés esélye (kortikoszteroidot szedek) és szerintetek mégis összejöhetett az első próbálkozós hónapban?

Később megpróbálom feltölteni a ma reggel lefotózott tesztet is, bár még nem tudom hogyan kell feltölteni, meg hogy látszik-e majd rendesen mert a képen nagyon halvány. (Most nem tudom, mert gépről vagyok az meg telón van.) Ha esetleg írtok és nem reagálok hamar, akkor elnézést, dolgozom, ritkán tudok felnézni. De most jól esett ezt kiírni magamból. Köszönöm előre is ha mondtok valamit.

2023. márc. 20. 08:51
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Mert vért nem vettek vizeletbe meg nem mérik.

Menj el vérvételre 4000 körül van, de hogy a doki mért nem kért

2023. márc. 23. 14:21
 32/47 A kérdező kommentje:

Igen, csak vizelet vizsgálat volt, vérvizsgálat nem.

Szerintem az orvos abban a pillanatban hogy elkezdtem mondani hogy márciusban is megjött és ő rávágta a kérdést hogy akkor meg minek teszteltem, onnantól nem is vette komolyan a terhesség lehetőségét. Ez volt a benyomásom. Szerintem ezért csak arra küldött. 🤷 UH is olyan gyors volt. Nem is keresgélt nagyon, csak mondta az asszisztensnek, hogy nem lát semmit se méhen belül se kívül és ennyi. Már vége is volt.😔

Meglátom holnap a vizelet eredmény tudatában mit mond.

Én abban reménykedek hogy egyszerűen később fogant, a doki nem nézett alaposan meg,azért nem látott semmit, én meg talán érzékeny vagyok és azért vannak korai tüneteim.

2023. márc. 23. 14:53
 33/47 anonim ***** válasza:
Akkor hívd fel a dokit :):) vagy menj másikhiz majd.Én már várnék a pozitív teszt tudatában mert sokakanák nem.látnak semmit ha korai a terhesség
2023. márc. 23. 15:57
 34/47 anonim ***** válasza:
2x csináltass vérvételt higy emwlkedik e rendesen, pénteken, meg hétfőn
2023. márc. 23. 16:06
 35/47 anonim ***** válasza:
Februárba mikor volt az utlsó mensid?Mert szerintem tuti ott a baba csak még nagyon korán mentel és nem látni semmit,ha a Márciusi vérzésed alatt elment volna akkor véleményem szerint már nem lenne pozitiv a teszted mivel kis terheségnél nagyon hamar kiürül a hcg.Én is a vérvételt mondanám legalább 2 naponta aztán meg másik orvost 1/1,5 hét mulva mert akkor már biztosan látnak valamit.
2023. márc. 24. 13:31
 36/47 A kérdező kommentje:

35-nek: Febr.16. igen, biztos korai volt, de a vérzés miatt azért jobb így. A mai orvos is hasonlóan vélekedik mint te.

Szóval ma voltam újra orvosnál.

Másik rendelt, szerencsére vele lehetett beszélni. Azt mondta már a főbb tényeket ismerve hogy mivel a 14-ei negatív teszt után volt a vérzés és még utána lett pozitív és kezdődtek a tünetek, valahol ott kell hogy legyen a baba. Azt mondta persze lehetnek gondok, nem mondhatja hogy biztos minden rendben van és lesz, de egyelőre vegyem úgy hogy baba van. Nem akart ilyen hamar újra UH-zni így visszahívott emiatt egy hét múlva a saját rendelése idejére.

Igazából sokkal okosabb nem lettem, de már az orvos hozzáállása miatt is sokkal pozitívabban gondolkodok. És egyébként egyre jobban terhesnek is érzem magam, az elmúlt napokban a szaglasom kb vadászkutya szintre ért, öklendezek folyton, és a mellem se bírja a melltartót sokáig. Szóval most már igazán hiszek benne és várom hogy jövő héten vajon látja e már 🙂 Nagyon kéne hogy végre valami jól alakuljon nálunk.

2023. márc. 24. 14:05
 37/47 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ha olvassa ezt még valaki...

Megint vérezni kezdtem. Az orvos biztat is, meg nem is. 😔

2023. márc. 28. 07:44
 38/47 anonim ***** válasza:
Vért vettek már?
2023. márc. 28. 07:55
 39/47 A kérdező kommentje:

Nem vettek vért. Amikor vérezni kezdtem felhívtam a kórházat, mondták menjek be, megnéznek. Mire beértem egy idős orvos volt, kiszámolta hány hetes lehetek és meg se akart vizsgálni. Elkezdte mondani hogy régen a nők sok megszakadt terhességükről nem is tudtak, mert a mai tesztek nélkül sokszor észre se vették stb. Most meg pár hetes, uhval kimutathatatlan terhesek rohangálnak a kórházba. Nem sértő hangnemben mondta, és olvastam én is már ilyen cikket a régi időkről, de amikor ott sírtam nem igazán a régi példák érdekeltek. Mindenesetre azt mondta hogyha ilyen korán elmegy egy baba annak oka van, meg hogy tanulmányok mutatják hogy az orvosi módszerek, kórházban tartás, gyógyszerek stb. ha igazán gond van nem állítják meg a vetélést... Meg hogy jobb is ha mennie kell korán megy, ne keljen műteni stb. Azért biztatni is próbált avval hogyha volt is már vérzés, egy ilyen kisebbet ha nem hibás akkor még ki kell birnia stb.

Szóval inkább ilyen beszélgetős orvos volt, nem is írok le mindent amit mondott, mert nagyon sok mindent mondott.

Kérdeztem hogy gyógyszer valami nem-e kellene emiatt? A válasz, nem.

Ez az orvos lényegében a természet rendjére bízza a terhességem sorsát, amitől bevallom a hajamat tudnám tépni. Bár egy részem persze meg is érti amit és amiért magyarázott.

Annyit javasolt szedjek magnéziumot, kerüljek mindent ami alhasi vérbőséget okozhat és próbáljak nem aggódni. És az eredeti terv szerinti időben menjek vissza ahhoz akinél voltam, mert addigra látnia kell valamit. Szerinte normál életvitel mellett, vérzés ellenére sem mehet el a baba, ha úgy egyébként rendben van. 🤔😏 Remélem igaza van.

Azóta abbamaradt a vérzés, pihenni próbálok.

(És azt várom hogy végre eljussak az eredeti orvosomhoz, aki kicsit több mint két hét múlva rendel csak újra.)

2023. márc. 28. 18:07
 40/47 anonim ***** válasza:

35 ös vagyok

Nekem Február 17 jött meg a mensim és ma tőltöttem a 6 hetet.Mikor idöpontot kértem az orvosomhoz akkor gyorsan kiszámolta melyik az a dátum amikor már tutira lesz szivhang is.De most este enyhén elkedtem vérezni,nemtudom lehet elvetélek.Progreszteron hiányom tuti nincs.Most várok reggelig mert egyedül vagyok a 3 gyerköcel ithon,azért már beleéltem magam hogy 3 lány mellé érkezik egy fiucska is.

2023. márc. 29. 20:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!