Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet így esélyem teherbe esni?

Lehet így esélyem teherbe esni?

Figyelt kérdés
Tél elején adtunk szabad utat a kistesó lehetőségének és ahogy lenni szokott, a pontos ciklusom "megbolondult". Majd kettő hónap "ciklusmegnyúlás"-ban vagyok. Hőgörbét vezetek, bár vannak benne 2-3 nap hézagok (amikor elaludtam, vagy nem aludtam eleget stb.). Míg mértem, végig alaphő alatt, vagy közelében voltam. Múlt hét közepén jelentkezett a termékeny nyák, elég egyértelműen, aminek nagyon megörültem, hátha mégis beindulnak a dolgok. Természetesen kihasználtuk ezeket a napokat. Megugrott a hőm, igaz nem azonnal, de már ezen a héten az elmúlt 4 napban 36.8-37 közötti értékeket mérek. A méhnyák is váltott krémes állagúba, ahogy amúgy nekem normális esetben a luteálisban szokott. Kedden tudtam eljutni az orvosmohoz (mert akkorra volt már másfél hónapja megkért időpontom), aki csak annyit mondott, 5 mm-es méhnyálkahártyát lát, várjunk még egy-két hetet és szerinte megjön. A megnövekedett hőmérséklet, ami szépen fenn is van eddig, arra utal, hogy múlt héten, hét közepén, vége felé csak kiszabadulhatott egy tüsző, csak dolgozik a progeszteron és a méhnyák is most olyan, amilyennek általában a ciklus végén tapasztalom. Viszont mire utalhat, hogy csak 5mm a méhnyálkahártya? Lehet oka, hogy csak külső uh-val nézték? Ez abszolút kizárja a beágyazódást? Olyan sok furcsaságot érzek. Fémes ízt a számban, bal oldalt kitartó petefészek szurkálást és fáradékonyságot. Nappal hőemelkedésem van, 37,3-ig is felmegy az ébredésihez képest. Ha akkor volt ovum, mint sejtem, akkor 8-9 dpo-n lehetek. De semmi sem biztos, így hogy utolsó mensim január 2-án volt...
2023. márc. 3. 12:24
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Méhnyákot írtam rendre méhnyaknyák helyett. ELírtam, kérlek így értelmezzétek.
2023. márc. 3. 12:40
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Az 5 mm nagyon kevés nekem minimum 8 at mondott a doki.

De akár azóta vastagodhatott is.

2023. márc. 3. 12:49
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Szoptatsz? Az tud vekony nyálkahártyát okozni. 5 mm nem elég. Bízzunk benne, hogy vastagodott.
2023. márc. 3. 13:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Nem szoptatok már, 3 éves a nagytesó. Viszont kicsit idősebb vagyok, 39 éves. Volt egy missed ab-om közben, azért is hagytunk ki több időt, míg lelkileg is rendbe jövök, de ennek is lassan egy éve, utána gyorsan rendeződött a ciklusom. Jó, hogy megírtátok, hogy kevés, valahol sejtettem én is, legalább nem reménykedem hiába. Lehet a tüneteket csak behalózom magamnak, leszámítva a hőt. Az legalább tuti.
2023. márc. 3. 13:20
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem jött a 3.

37 évesen 1 év próbálkozás, kivizsgálás után, nem jutottak fel a katonák, amik ráadásul sokan sem voltak.

Találtam egy gélt ami segített, de missed lett. Én a korom miatt nem vártam és úgy éreztem nekem csak az újabb terhesség segítene 2 hónap mulva + is lett a tesztem, azóta 4 éves a fiam.

Missed után a szervezet jobban készen áll a terhességre.

AMH szintet nézettél?

E vitamin segíthet a vastagság növelésében, én progi ciklus barát krémet is használtam.

De sajnos 40 felett már csak missedeim lettek.

2023. márc. 3. 13:52
 6/12 A kérdező kommentje:

Jaj, sajnálom, hogy ennyi negatív dolgon mentél át. Viszont szuper, hogy ott a kisfiad! Meg kell tenni, amit csak lehet, de csak azon a kereten belül, ami még számunkra elfogadható beavatkozás, rásegítés. Nekem a missed ab a 12. héten volt. Mindegy, nagyon megviselt lelkileg. Nem vagyunk egyformák, nekem kellett ez az idő. mind a sikeres, mind a sikertelen terhességem hamar, utóbbi elsőre, előbbi harmadik ciklusra sikerült, számítottam rá, most is így lesz...

NEm, még semmilyen kivizsgálás nem volt, mert eddig nem indokolta semmi. Annyit mondott az orvos, köv. ciklusban kéne csinálni valamilyen hormon panelt, meghatározott ciklusnapokon, de ehhez meg kéne, hogy jöjjön.

2023. márc. 3. 14:21
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
Semmit nem jelent egy hasi UH-val mért endometrium vastagság. Szubjektív, gépfüggő, hasi UH-val meg pláne nem pontos. Nekem ovulációkor volt 6,5 mm (hüvelyivel), pedig elvileg az is kevés, mégis pozitív a tesztem.
2023. márc. 3. 14:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Ha valami csoda folytán lesz pozitív fejlemény, megírom.
2023. márc. 3. 16:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Én 5 mm endometriummal nem tudtam teherbeesni. 3 hónapig szedtem 800 mg e vitamint és napi 1 deci vörösbort ittam. Gyönyörűen megvastagította a nyálkahártyát. Viszont ennyire ne figyelgesd magadat, mert beoe fogsz dilizni. 37,3 testhőd meg fáradékony azért vagy, mert valószínűleg valami vírus van benned. Influenza szezon van, ennyi. Beteges, hogy miket tudtok be terhességi tünetnek. Pedig te voltál már terhes, tudnod kellene, hogy milyen.
2023. márc. 4. 12:30
 10/12 A kérdező kommentje:
Képzeld, tudom milyen. 37 fölött volt a testhőm és nagyon fáradékony voltam. Ezek voltak az első jelek.
2023. márc. 6. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!