Lehetek terhes? Ha a gumi kiszakad, annak látható nyoma van?
Több mint 2 éve vagyunk együtt a barátommal. De még eddig úgy ahogy nagyjából mindig időben megjött a menstruációm, múlt hónapban még 2 nappal hamarabb is megjött. Most viszont 1 hete semmi.
Pedig mindig gumióvszerrel védekeztünk, ami eddig sose szakadt ki, és a barátom spermája mindig a gumiban volt, belőlem meg sose folyt ki a spermája. Vagy lehet olyan hogy egy pici lyukon vmi kiszivároghatott? A barátom mindig megnyomkodta a gumit, sose folyt ki semmi.
Olyan volt hogy a testemet melegebbnek éreztem, a folyásom az áttetsző, de ezt a menstruaciós görcsöt most 1 hete érzem inkább. Bár ha nem jön meg, holnap tesztelni fogok. Bár nemrégiben beteg voltam, még most is fàj a torkom, de éreztem már magam gyengenek is.
Még anyám is azt mondta nem egészséges szexelni, hogy aki nem szexel, az nem is lehet terhes, és ha nem szexelnek, nem is kellene izgulnom sem.
Anyukád meglehetősen prűd lehet ezen vélemény alapján, ne hallgass rá.
Nagyon kicsi az esélye annak, hogy terhes legyél, és igen, észrevehető, ha kiszakad a gumi.
Valószínűleg inkább a betegség a ludas a csúszásban, a tested nem óramű, egy-egy csúszás, sőt, akár kimaradás is lehet normális, betegség, stressz, sok minden hatással lehet rá.
Csinálj egy tesztet, ha másért nem, a saját nyugalmad érdekében mindenképp érdemes.
Ha pedig jövő hónapban (netán később) is késne/kimaradna, akkor érdemes lehet megemlíteni nőgyógyásznak, ha nem is feltétlenül most rögtön, de legalább éves kontrollon.
Mi aggaszt?
Nem vagyunk gépek. Ne várd, hogy minden hónapban napra pontos legyen. Nem csak terhesség miatt késhet.
Betegségek, stressz esetén lazán csúszhat a menstruáció.
Tudom milyen érzés, volt, hogy a barátom külföldön volt, nekem meg stresszes időszak miatt nem jött meg 2 hónapig. Az elsőnél még nem aggódtam, de a másodiknál annak ellenére, hogy fizikailag kizárt volt, én is csináltattam egy tesztet és bejelentkeztem nőgyógyászhoz, akihez sosem jutottam el, mert mire kaptam időpontot megjött.
Ha véletlenül covidot kaptatok el, akkor lazán lehet, hogy hónapokig nem áll vissza a ciklusod a korábbira, az is teljesen normális.
Anyuddal meg szerintem ne beszélj ilyesmiről. Nekem az első dolgom lett volna, hogy szerzek neked egy terhességi tesztet, hogyha tényleg azt sejtem, hogy lehetsz terhes. Az alapján, hogy nem szerzett, ő sem tartja valószínűnek, hogy unokája lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!