Pszichológus tud abban segíteni hogy lemondjak a gyerekvállalásról?
Az első hülyeséget beszél.
Menj nyugodtan pszichológushoz, nem fog kinevetni. Segíteni fog.
"Abban az esetben , ha valaki igazán akarja, a pszichológus irányt mutat, módszereket ad, a kemény munka a tiéd."
De akkor mihez is kell a pszichológus, ha a kemény munka a tiéd? Tudod mi bánt, mi a cél. Akkor mégis miben tud a pszichológus segíteni? Tényleg érdekel.
Én kétféle típusú embert ismerek, aki jár(t) pszichológushoz:
1. Aki elismeri, hogy hiába ment oda, nem ért semmit.
2. Aki esküszik, hogy mennyire nagyon jó a pszichológus, viszont a probléma még mindig fennáll. Akkor mégis miben jó?
Azért kell a pszichológus mert magadtól ezekre az irányokra nem feltétlenül jössz rá, szakember segítsége kell hozzá.
Én nem ismerek olyat aki hiába ment volna oda, olyat viszont ismerek aki pszichológus segítségével mászott ki egy elég durva depresszióból, olyat is aki a hipochondriából és pánikbetegségből, olyat aki a korábban siralmas kapcsolatát hozta helyre a szüleivel. Én pedig most kezdtem el terápiára járni és rengeteg dolgot megtanultam magamról már most, amikre amúgy nem biztos hogy rájöttem volna magamtól.
Megadtam a választ is. Irányt mutat, módszereket ad.
A probléma nem szűnik meg, mert senki sem varázsló, de nem mindegy, hogy az ember hogyan áll hozzá. Esetleg meglát egy objektívebb nézőpontot, új lehetőségeket, amelyek segítenek neki, bátorságot, megnyugvást kap.
A kérdező esetében pedig nem megszüntetni kell a problémát, hanem továbblépni, átértékelni.
"Tudod mi bánt, mi a cél. Akkor mégis miben tud a pszichológus segíteni? Tényleg érdekel."
A francokat tudja a legtöbb ember, mi a baja. Lehet az alapproblémának sokkal mélyebb gyökere. Meg tudni a problémát és hatékonyan megoldani egy külön dolog. Te nyilván ezzel a szkeptikus hozzáállással mentél szakemberhez, és a saját részedet nem tetted bele, csak vártad, hogy úgy oldja meg a problémád a pszichológus, ahogy beveszel egy pirulát fejfájás ellen: elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!