Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pszichológus tud abban segíten...

Pszichológus tud abban segíteni hogy lemondjak a gyerekvállalásról?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék gyereket de sajnos nem vállalhatok gyereket,nem egészségügyi probléma miatt.Hanem más miatt sajnos nemlehet.Nagyon régóta szeretnék de szembesülnöm kellett vele hogy nem lehet babám.És egyedül nem tudok ezzel megkűzdeni.Ha pszichológushoz megyek ilyen problémával ugye nem fog kinevetni vagy ilyesmi?
2023. febr. 6. 15:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
16%
A pszichológus egy dologban tud neked segíteni, megszabadulni a pénzedtől. Semmi másban, hidd el, elég soknál voltam már, hogy tudjam.
2023. febr. 6. 15:38
 2/25 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm
2023. febr. 6. 15:41
 3/25 anonim ***** válasza:
92%

Az első hülyeséget beszél.

Menj nyugodtan pszichológushoz, nem fog kinevetni. Segíteni fog.

2023. febr. 6. 15:44
 4/25 anonim ***** válasza:
87%
Egyetlen személy negatív tapasztalata miatt ne mondj le róla. Csak azon nem tud segíteni a szakember, aki maga sem akar és nem is tud változtatni,illetve változni. Abban az esetben , ha valaki igazán akarja, a pszichológus irányt mutat, módszereket ad, a kemény munka a tiéd.
 5/25 anonim ***** válasza:
18%
Kinevetni persze, hogy nem fog, hiszen ebből él. De segíteni nem tud. Nyugodtan le lehet pontozni. Menj csak el, aztán egy év múlva számolj be, hogy mire jutottatok. De ne mondd, hogy nem szóltam előre!
 6/25 anonim ***** válasza:
14%

"Abban az esetben , ha valaki igazán akarja, a pszichológus irányt mutat, módszereket ad, a kemény munka a tiéd."

De akkor mihez is kell a pszichológus, ha a kemény munka a tiéd? Tudod mi bánt, mi a cél. Akkor mégis miben tud a pszichológus segíteni? Tényleg érdekel.

Én kétféle típusú embert ismerek, aki jár(t) pszichológushoz:

1. Aki elismeri, hogy hiába ment oda, nem ért semmit.

2. Aki esküszik, hogy mennyire nagyon jó a pszichológus, viszont a probléma még mindig fennáll. Akkor mégis miben jó?

2023. febr. 6. 15:46
 7/25 anonim ***** válasza:
91%

Azért kell a pszichológus mert magadtól ezekre az irányokra nem feltétlenül jössz rá, szakember segítsége kell hozzá.

Én nem ismerek olyat aki hiába ment volna oda, olyat viszont ismerek aki pszichológus segítségével mászott ki egy elég durva depresszióból, olyat is aki a hipochondriából és pánikbetegségből, olyat aki a korábban siralmas kapcsolatát hozta helyre a szüleivel. Én pedig most kezdtem el terápiára járni és rengeteg dolgot megtanultam magamról már most, amikre amúgy nem biztos hogy rájöttem volna magamtól.

2023. febr. 6. 15:52
 8/25 anonim ***** válasza:
93%
Jártunk pszichológushoz vagyis szexuálpszichológushoz és naaagy segítség volt. Találkoztam kontárral is,ki kell fogni a jó pszichológust.
2023. febr. 6. 15:54
 9/25 anonim ***** válasza:
94%

Megadtam a választ is. Irányt mutat, módszereket ad.

A probléma nem szűnik meg, mert senki sem varázsló, de nem mindegy, hogy az ember hogyan áll hozzá. Esetleg meglát egy objektívebb nézőpontot, új lehetőségeket, amelyek segítenek neki, bátorságot, megnyugvást kap.

A kérdező esetében pedig nem megszüntetni kell a problémát, hanem továbblépni, átértékelni.

2023. febr. 6. 15:55
 10/25 anonim ***** válasza:
88%

"Tudod mi bánt, mi a cél. Akkor mégis miben tud a pszichológus segíteni? Tényleg érdekel."

A francokat tudja a legtöbb ember, mi a baja. Lehet az alapproblémának sokkal mélyebb gyökere. Meg tudni a problémát és hatékonyan megoldani egy külön dolog. Te nyilván ezzel a szkeptikus hozzáállással mentél szakemberhez, és a saját részedet nem tetted bele, csak vártad, hogy úgy oldja meg a problémád a pszichológus, ahogy beveszel egy pirulát fejfájás ellen: elmúlik.

2023. febr. 6. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!