Terhes vagyok?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Sokadik kérdésem, de egyszerűen nem hagy nyugodni, és rettegek elmenni orvoshoz.

Szept. 27-én este szeretkeztünk a párommal, viszont az óvszer kiszakadt. Másnap már be is vettem az esemény utáni tablettát, és októberben/novemberben is menstruáltam, mégis úgy érzem, mintha növekedne a hasam. Múlt héten csináltam napközben egy terhességi tesztet is, de negatív. Az is nagyon fura, hogy néha olyan mintha mozogna valami a hasamban, ami eddig nem volt. Minden arra utal, hogy nem vagyok terhes, de akkor mégis mitől vannak ezek a “tünetek”?

Egyébként terhességi tünetem semmi sincs, nincs hányinger, vagy gyakori vizelési inger, de mégis kattogok. Valaki volt már hasonló helyzetben?

2022. dec. 22. 15:00
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy terhes. Kimutatná már a teszt a pontos eredményt
2022. dec. 22. 15:03
 2/24 anonim ***** válasza:
88%
Mégis orvos kéne, hogy megnyugodj. A leírásod alapján aligha van bármi baj. De :orvos.
2022. dec. 22. 15:04
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem biztos hogy nem vagy terhes. Majd 3 hónap eltelt, ez idő alatt menstruáltál. Negativ a teszt. Kész csoda lenne ha terhes lennél.
2022. dec. 22. 15:07
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon egyénfüggő, hogy ki hogy érzékeli a terhességet. Ismerek olyan, aki azt állította magáról, hogy már megfoganás után "rögtön tudta", de most pont van egy barátnőm a 14. hétben, aki a menstruáció elmaradásán túl semmit nem érzékelt belőle. Úgyhogy az orvos mondta, se mozgás, se hányinger, se semmi.

Egyébként hallottam már róla, hogy vannak ilyen kis "Houdini-k", akik védekezés és esemény utáni tabletta ellenére is megfogannak. És olyanról is lehet olvasni, hogy a menstruáció megléte se 100%, úgyhogy hiába mutat minden jel arra, hogy nem vagy terhes, biztosat csak az orvos fog tudni mondani.

2022. dec. 22. 15:09
 5/24 A kérdező kommentje:
Azért rettegek elmenni orvoshoz, mert ha kiderül hogy mégiscsak akkor mihez kezdek? Tudom, szörnyű dolog, de már az abortusz sem lehetséges, kicsúsztam a 12 hétből. Nagyon fiatal vagyok, most állok pályaválasztás előtt.
2022. dec. 22. 15:10
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha terhes vagy, akkor attól függetlenül vagy terhes, hogy az orvos megmondja vagy nem. Az a gyerek akkor is ott lesz, ha látod az ultrahang képet és akkor is, ha nem látod. Jobb biztosra menni, legalább fel tudsz készülni rá.

De teljesen biztos vagyok benne, hogy fölöslegesen stresszelsz és nem leszel terhes.

2022. dec. 22. 15:14
 7/24 anonim válasza:
27%
Igen
2022. dec. 22. 15:18
 8/24 anonim válasza:
52%

Általánosiskolás vagy és már szexelsz… sebaj, anyukáddal beszélj, vagy h nem mered, menj el egy nőgyógyászhoz, kérd meg a pasid h kísérjen el.

Akkor majd megnyugszol.

Amúgy csak mondom, az elme sok mindenre képes ám. Félsz valamitől, olvasgatsz róla, majd szépen nekiállsz tüneteket produkálni, ezzel is önigazolást kap a félelmed, ami még inkább felerősödik.

Az esemény utáni tabi, az egy hormonbomba, az odaver mindennek ott bent, az is rájátszhat a megfigyelt tüneteidre.

Nyug, nem vagy terhes.

De ha ettől nyugszol meg, akkor az orvost kell hívnod segítségül. Bátran!

Ha mégis terhes lennél (ami az általd leírtak alapján nem valószínű), akkor se ess kétségbe, kérj segítséget a szüleidtől időben, még mindig jobb egy fejmosás és hideg fejjel gondolkodás, mintha bármi rosszul sülne el.

Bátorság!

2022. dec. 22. 15:21
 9/24 anonim válasza:
21%
Igen. Az vagy. De az jó dolog.
2022. dec. 22. 15:24
 10/24 A kérdező kommentje:
Nem általános iskolás vagyok, hanem egyetem előtt álló, a félreértés miatt. De az szerintem nem számít most ebben a történetben :)
2022. dec. 22. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!