Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért tanácsolják sokan, hogy...

Miért tanácsolják sokan, hogy a két csík után ráérnek hetek múlva elmenni orvoshoz? Miért nem jobb azonnal?

Figyelt kérdés

Nem jobb, ha lát ilyenkor egy orvos?

Én a kimaradt mensi után pár nappal csináltam tesztet, két csíkos lett, elmentem dokihoz, megállapította sima vizsgálatból, hogy kismama vagyok, 5 hetesre becsülte. Rá egy hétre küldött UH-ra, már volt szívhang, 6mm-es kis élő embrió volt a pocakomban. Visszahívott 2 hét múlva, hogy megnézzük életképes-e (ezt a szót használta), és minden rendben volt, 8 hetesen 1,5cm-esre nőtt. :-)

Olvastam már olyat is, hogy 12 hetesen menjen el először orvoshoz! Ráér, ráér azzal! - írták. Miért ér rá? Nem is értem. Lehet valami gond abból, ha valaki hamar elmegy?

2010. szept. 29. 08:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Az első babámmal én is korán dokihoz mentem. Ma már nem látom olyan fontosnak.

Az első babám nem teljesen egészséges. A nődoki havonta ultrahangozott... Tudom, hogy nem árt, de én most ezt is szeretném elkerülni.

Azon felül, hogy nem árt, a kicsik nem szeretik.Olvastam, hogy úgy hallják, mint valami kopogás és a pulzusszámuk nő ultrahang alatt.

arról nem is beszélve, hogy a fontosabb vizsgálatokat a 12, terhességi héten végzik. Addig inkább olyan vizsgálatokat csináltak, amelyeket elvileg terhesség előtt kell.(Vérvizsgálat, stb).

2010. szept. 29. 10:13
 12/15 anonim ***** válasza:

nekem konkrétan az orvos húzta a száját, hogy minek jöttem ilyen korán,nem fog látni még semmit, stb...

5+5 hetes voltam, volt mit látni és a szívhangját is hallhattam. azt a dokit pedig messziről elkerülöm azóta.

érdemes elmenni, nem mondom, hogy 4 hetesen (mert akkor még lehet, hogy tényleg semmit nem látnak), de betöltött 5, 6 hét után mindenképp. pl. hogy a méhenkívüli terhességet, vagy mást ki lehessen szűrni

2010. szept. 29. 10:40
 13/15 anonim ***** válasza:
53%
Én 4 hetesen a pozitív tesztek után elmentem vérvételre, megnézettem a HCG-t és csináltattam egy rutin vérképet. Majd 5 hetesen az orvoshoz, aki szerencsére nem a hüvelyi uh híve, szóval ő végig hasival vizsgál. És 8 hetesen nekem már volt belgyógyászati, nőgyógyászati vizsgálat, uh és vérvétel is. Nem bírtam egy helyben ülni:)
2010. szept. 29. 12:17
 14/15 A kérdező kommentje:

Lefoglaltam a dokit, de nem hiszem, hogy feleslegesen, mert az én lelkem így volt nyugodt. Nem tudom, hogy akkor 5 hetesen mit csinált volna még velem, de azért kellett csak egy hét múlva mennem UH-ra, mert nálunk csak hétfőnként van UH, én meg kedden mentem először hozzá, így következő hét hétfőre hívott vissza.

Most tervezzük a második babánkat, de a két csík után most sem fogok várni, nagyon izgatott leszek, tuti :-)) Lehet, hogy akkor meg teljesen másképp lesznek a dolgok és majd rácsodálkozok, hogy máshogy is alakulhat a forgatókönyv, nemcsak úgy, ahogy az elsővel megtapasztaltam. Tényleg ahány ember, annyi eset.

2010. szept. 29. 14:03
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet azokkal, akik nagyon későn mennek el először vizsgálatra. Úgy gondolom, hogy ha valaki megtudja hogy terhes, azonnal menni kell dokihoz, hogy kizárja a méhen kívüli terhesség lehetőségét. Igen sokat kockáztat az, aki elsiklik e felett.

Nagyon jó uh készülék már 4 hetesen tudja igazolni a terhességet, bár az tény, hogy 1-2mm-es petezsákon kívül nem sok minden látszik. De az igen, hogy jó helyen van-e! _Egy idegeskedéssel kevesebb! :-)

Én voltam 4 hetesen, 5 hetesen is (9mm petezsák), és kerek 6 hetesen 5,5mm volt a baba.

2010. szept. 29. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!