Miért tanácsolják sokan, hogy a két csík után ráérnek hetek múlva elmenni orvoshoz? Miért nem jobb azonnal?
Nem jobb, ha lát ilyenkor egy orvos?
Én a kimaradt mensi után pár nappal csináltam tesztet, két csíkos lett, elmentem dokihoz, megállapította sima vizsgálatból, hogy kismama vagyok, 5 hetesre becsülte. Rá egy hétre küldött UH-ra, már volt szívhang, 6mm-es kis élő embrió volt a pocakomban. Visszahívott 2 hét múlva, hogy megnézzük életképes-e (ezt a szót használta), és minden rendben volt, 8 hetesen 1,5cm-esre nőtt. :-)
Olvastam már olyat is, hogy 12 hetesen menjen el először orvoshoz! Ráér, ráér azzal! - írták. Miért ér rá? Nem is értem. Lehet valami gond abból, ha valaki hamar elmegy?
Az első babámmal én is korán dokihoz mentem. Ma már nem látom olyan fontosnak.
Az első babám nem teljesen egészséges. A nődoki havonta ultrahangozott... Tudom, hogy nem árt, de én most ezt is szeretném elkerülni.
Azon felül, hogy nem árt, a kicsik nem szeretik.Olvastam, hogy úgy hallják, mint valami kopogás és a pulzusszámuk nő ultrahang alatt.
arról nem is beszélve, hogy a fontosabb vizsgálatokat a 12, terhességi héten végzik. Addig inkább olyan vizsgálatokat csináltak, amelyeket elvileg terhesség előtt kell.(Vérvizsgálat, stb).
nekem konkrétan az orvos húzta a száját, hogy minek jöttem ilyen korán,nem fog látni még semmit, stb...
5+5 hetes voltam, volt mit látni és a szívhangját is hallhattam. azt a dokit pedig messziről elkerülöm azóta.
érdemes elmenni, nem mondom, hogy 4 hetesen (mert akkor még lehet, hogy tényleg semmit nem látnak), de betöltött 5, 6 hét után mindenképp. pl. hogy a méhenkívüli terhességet, vagy mást ki lehessen szűrni
Lefoglaltam a dokit, de nem hiszem, hogy feleslegesen, mert az én lelkem így volt nyugodt. Nem tudom, hogy akkor 5 hetesen mit csinált volna még velem, de azért kellett csak egy hét múlva mennem UH-ra, mert nálunk csak hétfőnként van UH, én meg kedden mentem először hozzá, így következő hét hétfőre hívott vissza.
Most tervezzük a második babánkat, de a két csík után most sem fogok várni, nagyon izgatott leszek, tuti :-)) Lehet, hogy akkor meg teljesen másképp lesznek a dolgok és majd rácsodálkozok, hogy máshogy is alakulhat a forgatókönyv, nemcsak úgy, ahogy az elsővel megtapasztaltam. Tényleg ahány ember, annyi eset.
Nem értek egyet azokkal, akik nagyon későn mennek el először vizsgálatra. Úgy gondolom, hogy ha valaki megtudja hogy terhes, azonnal menni kell dokihoz, hogy kizárja a méhen kívüli terhesség lehetőségét. Igen sokat kockáztat az, aki elsiklik e felett.
Nagyon jó uh készülék már 4 hetesen tudja igazolni a terhességet, bár az tény, hogy 1-2mm-es petezsákon kívül nem sok minden látszik. De az igen, hogy jó helyen van-e! _Egy idegeskedéssel kevesebb! :-)
Én voltam 4 hetesen, 5 hetesen is (9mm petezsák), és kerek 6 hetesen 5,5mm volt a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!