Miért tanácsolják sokan, hogy a két csík után ráérnek hetek múlva elmenni orvoshoz? Miért nem jobb azonnal?
Nem jobb, ha lát ilyenkor egy orvos?
Én a kimaradt mensi után pár nappal csináltam tesztet, két csíkos lett, elmentem dokihoz, megállapította sima vizsgálatból, hogy kismama vagyok, 5 hetesre becsülte. Rá egy hétre küldött UH-ra, már volt szívhang, 6mm-es kis élő embrió volt a pocakomban. Visszahívott 2 hét múlva, hogy megnézzük életképes-e (ezt a szót használta), és minden rendben volt, 8 hetesen 1,5cm-esre nőtt. :-)
Olvastam már olyat is, hogy 12 hetesen menjen el először orvoshoz! Ráér, ráér azzal! - írták. Miért ér rá? Nem is értem. Lehet valami gond abból, ha valaki hamar elmegy?
nem gond, de volt már olyan itt aki rögtön ment, megnézték hüvelyi UH-val és utána bevérzett és elment a baba..
a másik hogy sokaknak olyankor még nem lát semmi, és visszahívják pl.5 nap vagy 1 hét múlva.
nekem is azt mondta a dokim, hogy ráérek menni 8-9 hetesen is. elsőnél is 8 hetesen mentem, másodiknál is . semmi bajunk.
Akkor a kimaradt után 1 héttel mentem, mert a kimaradt napja a 4. hét, ha jól tudom. A környezetemben nem hallottam még olyanról, hogy baj lett volna belőle, ezért tettem fel a kérdést. Amikor valaki már annyira izgatott, hogy mit mond majd a doki, tényleg kismama lett-e, mert ilyenkor gondol mindenre az ember, akkor nehéz megállni, hogy még 1-2 hétig otthon üljön a bizonytalanságban. Szóval rendesen lebeszélik, hogy elmenjen, mintha csak baj lenne belőle.
Köszi az eddigi válaszokat!
Szia!
Én 4 évvel ezelőtt úgy jártam,hogy a teszt megcsinálása után ami pozitívat mutatott azonnal elmentem a dokihoz,aki akkor még nem látott semmit csak annyit,hogy a méhnyálkahártya vastagabb mint kéne.Mondta 1 hét múlva menjek vissza.Mondanom sem kell azt hittem,hogy az az 1 hét soha nem fog eltelni nagyon ideges voltam.Vissza mentem és sajnos akkor sem látott semmit a teszt még mindig pozitív.Azonnal beküldött a női klinikára méhen kívüli terhesség gyanújával.Ott csináltak vérből is tesztet és az is pozitív volt,szóval nem lehetett az,hogy az otthon végezhető csalt volna.Csináltak egy lapar.műtétet és miután felébredtem az altatásból közölték,hogy nem találtak semmit méhen kívül szóval nagyon korán mentem el a dokihoz és nagyon fiatal terhességről van szó.Ill lett volna szó,mert sajnos más napra elkezdtem vérezni ami tartott 2 hétig,azt mondták elvetéltem.Én akkor megfogadtam ha egyszer sikerül újra teherbe esnem ( ami azóta nem sikerült sajnos,de már meg van mi miatt ) nem megyek el a dokihoz a havi kimaradása után 2 hétig.De mivel kiderült,hogy a pajzsmirigyemmel beteg vagyok és sajnos az miatt nagy az esélye a vetélésnek így szerintem az endokrinológus lesz az első akit felhívok,hogy megyek utána a nőgyógyász.
Velem ez történt sajnos.Kívánom senki ne élje át!
A teszt megmutatja, hogy terhes vagy. Ennél többet a doki se fog tudni mondani.
6 hetesen van szivhang, akor érdemes legkorábban elmenni.
Te elmentél, lefoglaltad a dokit (a semmire), majd vissza KELLETT hivjon 1 héttel később, mivel szivhang csak akkor van. Tehát az első vizsgálatod teljesen felesleges volt és egy csomó pénzbe került (mármint az államnak).
Ezért szoktk azt javasolni: ne menj 6 hetes kor előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!