A barátnőm 2 hónapja szed fogamzasgatlót. A múlthónapban megjött neki a szünet 1. napján. Most érezni se érzi hogy megakarna jönni. 2. tabletta szünteti nap van. Délutáni tesztelés eredményének lehet hinni? Terhes lehet?
A legtöbb nőnek legalább fél év kell, hogy a szervezete megszokja a gyógyszert, addig teljesen normális, ha felborul a rendszer. Ha utána se áll be, érdemes visszamenni a nőgyógyászhoz.
Mindesetre ha rendesen szedi és a teszt negatív, akkor nincs mitől félni.
A hormonok miatt nem jön meg. Aztán a szünetes napokon észbe kap a szervezet, és beindul a menzesz. Nekem sose a szünet első napján jött meg. Hanem kellett pár nap mire ürül a hormon, és aztán megjött ilyen 3. nap körül. Van aki még vérzik, mikor a következő levelet elkezdi, pont ezért, mert nem a szünet első napján "kell" megjönnie. Kinek hogy reagál a szervezete. Szerintem ez a betegtájékoztatóban is benne van. Ez még nem olyan ijesztő helyzet, ráadásul a gyógyszert van aki pont a görcsök miatt szedi, kicsit kisimul az ember a gyógyszertől, nekem se volt menzesz görcsöm. Már nem szedem, de a jótékony hatása megmaradt, mert azóta is jól elvagyok előtte, közben és utána.
Vannak érzékenyebb tesztek, amik délután is kimutatják a terhességet. Ha nem maradt ki nap, és nem hányta ki, nem ivott rá alkoholt, stb., tehát jól felszívódott, akkor szerintem nem valószínű, hogy baj lenne. :)
Nem valószínű, nekem eléggé felborította a hormonrendszerem, 3 hónapja szedem. Volt, hogy megjött gyógyszerszedés közben. Most meg a szünetben szinte semmi.
Ahogy írták, még kell idő, amíg megszokja a szervezete.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!