Pozitívat teszteltem. Két hét múlva megyek az orvoshoz. Azt olvastam, hogy az 5-6. héten van még 21% rá, hogy genetikai rendellenesség miatt elhal a magzat. Ha újratesztelek, akkor látszik, ha nem fejlődik, vagy nem?
Az otthoni vizeletsugaras terhességi teszt nem alkalmas arra, hogy a testedben lévő hcg szint mértékét kimutassa, egyrészt. Másrészt, ha bármi oknál fogva elhal az embrió a terhesség korai szakaszában, tehát elvetélsz, akkor még akár hetekbe is telhet, hogy a szervezetedből kiürüljön a hcg olyan mértékben, hogy azt egy otthoni teszt már ne tudja kimutatni.
Értelme nincsen annak, hogy nagyon aggódj. A természet tudja a dolgát és nem fogod tudni megakadályozni, ha az van elrendelve, hogy annak a terhességnek nem szabad folytatódnia. Ugyanakkor mindig lesz valami, ami miatt majd kétségek lesznek benned. Most még a terhességmegállapítás, utána a 12. heti genetikai. Aztán ha ott is rendben van minden, majd jön a 24. hét, ami miatt vágod majd a centit, mert az a lélektani határ egy koraszülött esetében. Ha azon túl vagy, majd jön a szülés miatti félelem. Aztán ha megszületett, akkor meg sorra jönnek majd az egyéb dolgok (szoptatás működik-e, eszik-e rendesen, hízik-e eleget, mozgásfejlődésben le van-e maradva, mikor kezd el mászni/járni/beszélni stb.)
Hidd el, teljesen természetes az, hogy félsz, de el kell engedni, mert bele tudsz őrülni, ha állandóan rágod magadat ezen. Tartsd szem előtt azt, ami a Dűnében is mondanak: a félelem az elme gyilkosa.
Tisztázzuk! A hcg az a hormon amit a szervezet akkor termel, ha a megtermékenyített petesejt beágyazódott a méhnyálkahártyába. Hiába üres a petezsák, nincs szívhang, elmaradt a fejlődése, a hcg szint akkoris növekszik. Semmi köze ahhoz, hogy most a baba jól fejlődik vagy sem. Spontán vetélés után is egy darabig pozitív marad a terhes teszt.
Felejtsd el! Ne gondolj ezekre, az internet pedig nem barátja a kismamáknak. Én eüsként annyira beparáztam, hogy az első ilyen után többet nem is olvasgattam a neten. Csak a rémisztő, ijesztő, rossz tapasztalatok vannak megosztva. Élvezd a terhességed, minden rendben van és rendben lesz. Erre gondolj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!