Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi értelme van a hőmérőzésnek,...

Mi értelme van a hőmérőzésnek, és az ovutesztnek?

Figyelt kérdés

Ha egy párkapcsolatban gyakran (naponta-kétnaponta) van együttlét, akkor ezeknek a dolgoknak mi az értelme? ha így is úgy is van együttlét mindenféle eszköz nélkül. Miben tud segíteni ez a két eszköz ilyen esetben? :) olyan stresszesnek gondolom ezt, hogy minden nap hőt kell mérni, meg ovulációs tesztet csinálni...

Akkor gondolnám értelmét ezeknek, ha egyébként nincs együttlét a kapcsolatban... vagy rosszul látom? nekünk már született gyermekünk, viszonylag hamar megfogant, most a másodikra gyúrunk, de még csak most kezdtük a próbálkozást. :)

2022. szept. 13. 09:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok, 2 evig vartunk a 2. gyerekunkre, neha ovuteszteltem, de nem mutatott tuszorepedest. Aztan az egyik honapban igen, es ennek hatasara aznap is egyuttvoltunk, utana mar nem jott meg :) Elotte levo 2 evben pedig volt par honap, amikor azert homeroztem, hogy lassam, hogy van-e tuszorepedes, illetve eleg hosszu-e a lutealisom. Elobbi elvileg rendben volt, utobbi nem.
2022. szept. 13. 14:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Nálam sincs minden rendben hormonálisan, és megfigyelésnek jó volt a hőmérőzés. Úgy tűnt, hogy nálam az is össze tudja kavarni a dolgokat, amit eszem. Meg mikor tényleg megfogant (de persze még nem tudtam), izgalmas volt naponta látni, hogy nem esik le, nem esik le, csak nem esik le, még följebb megy... Mivel ingadozik a ciklusom, csak 5 nap késésnél teszteltem, nem akartam csalódni, így egyből pozitív lett. Szerintem lelki alkattól függ, hogy ki hogy éli meg, nekem nem volt nyomasztó vagy semmi ilyesmi, inkább érdekes. Engem általában is érdekel az ilyesmi, pulzusmérős karórám is van.
2022. szept. 13. 16:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki védekezésként használja a termékenységtudat módszert.
2022. szept. 13. 18:14
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia :) nálam azért van ezeknek jelentősége, mert a ciklusom alatt mindig máskor van ovum. A lut. fázis ugye állandó személyenként, így ha tudom az ovu pontos idejét, azt is tudom, hogy mikor kellene megjönnie. Ha nem használok ovu tesztet és nem mérem a hőmet akkor nem tudom mikor kell megjöjjön. Pontosabban mondva már beállt az elmúlt fél évben, de amíg nem állt be a ciklusom az orvosi támogatástól, addig csináltam. Most 3 hónapja már nem, mert pontossá varázsoltuk a ciklusomat :)

Nálam ez az oka, amiért csináltam. De nyilván mindenkinél más az ok :)

Remelem tudtam segiteni

2022. szept. 15. 05:52
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Annyit tennék még hozzá, hogy emiatt derült ki első körben, hogy nem volt peteeresem, hőmérőzve derült ki. Ezért tudtuk időben elkezdeni a támogatást, így az is szépen látszott, melyik az esélyes hónap és melyik nem.

Utoirat: szerintem is macerás és stressz forrás csinálni ezeket. Nekem legalábbis. Örülök hogy végre nem kell

2022. szept. 15. 05:55
 16/16 anonim ***** válasza:

- nem mindenki tud 2 naponta együtt lenni, ha olyan a munkájuk, fáradtabbak, gyerekek vannak stb stb

- és van aki védekezésre használja az ovutesztet, akkor fontos tudni melyek a termékenyebb napok, hogy akkor óvatosak legyenek.

2022. okt. 29. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!