Mi értelme van a hőmérőzésnek, és az ovutesztnek?
Ha egy párkapcsolatban gyakran (naponta-kétnaponta) van együttlét, akkor ezeknek a dolgoknak mi az értelme? ha így is úgy is van együttlét mindenféle eszköz nélkül. Miben tud segíteni ez a két eszköz ilyen esetben? :) olyan stresszesnek gondolom ezt, hogy minden nap hőt kell mérni, meg ovulációs tesztet csinálni...
Akkor gondolnám értelmét ezeknek, ha egyébként nincs együttlét a kapcsolatban... vagy rosszul látom? nekünk már született gyermekünk, viszonylag hamar megfogant, most a másodikra gyúrunk, de még csak most kezdtük a próbálkozást. :)
Attól, hogy nincsenek együtt minden nap/ másnap még nem biztos, hogy rossz a kapcsolat.
Ezek akkor (is) hasznosak ha hosszabb/rendszertelen a ciklus és nem biztos az ovu időpontja. Vannak párok akik heti 1-2x tudnak csak együtt lenni különböző okok miatt. Nekik segíthet.
Viszont manapság már sokan ezzel kezdik a második sikertelen hónapban és van amikor tényleg felesleges stresszforrás.
Mert pl, ha kétnaponta van együtt egy pár és pl a spermium nem túl jó minőségű lehet pont nem bír ki két napot repedésik... ha rosszkor vannak együtt pont nem lesz siker.
Vagy hát na...nem minden kapcsolatban van ám minden nap szex... sokaknak pl napokra elmegy a párja. Vagy van egy kisebb gyerek a házban aki mellett olykor nehéz együtt lenni. És pl ezek mellett fél éve, vagy több éve nem jön a gyermekm akkor már megfigyeli az ember.
De pl én meg arra használom egy ideje, hogy tudjam mikor jön meg mivel 29-33napos ciklusaim vannak....és baromira utálom, ha váratlanul meglep. Lh tesztet használok így egy nap eltéréssel pontosan tudom mikor jön.
Ezek a módszerek egyébként valóban azoknak segítenek akik nem tudnak vagy nem szeretnek non stop együtt lenni. Akik sokat vannak együtt azoknak ez nem fontos, hacsak nem akarja megismerni a saját szervezetét.
Hormonális gondoknál is praktikus...ugye szintén az össze vissza ciklus miatt.
Nálunk pl most közrejátszik a velünk alvó gyerek, és hogy szeretnénk még egy gyermeket.... férjem hamarabb elalszik mint a gyerekünk, fáradtak is vagyunk sokszor... így ugyan szinte mindig együtt vagyunk amikor hirtelen esély nyílik, de sokszor lecsúszunk az ovuról... ezért lh tesztet továbbra is használom. És kényszer így sincs, mert volt, hogy tidtam ovu van...mégsem erőltettem a szexet... pl mert a gyerek nyűgös anyás... mondjuk ezek furák lehetnek azoknak akik simán megoldják az együttléteket. :) Nálunk csak most szokik saját szobába, szóval remélem hamarosan nálunk sem lesz gond, vagy értelmét veszti a tesztelgetés.
"Ha egy párkapcsolatban gyakran (naponta-kétnaponta) van együttlét, akkor ezeknek a dolgoknak mi az értelme?"
. Mert sokszor tényleg nincs. Itt is olvastam olyan párról, ahol nem jön össze a gyerek, aztán kiderül, hogy kb. kéthetente egyszer vannak együtt. Van olyan is, hogy munka miatt kevés alkalom van rá.
Nem úgy értettem, hogy rossz a kapcsolat attól, h egy pár kevesebbet van együtt. Mindenkinek más az igénye természetesen! :)
De akkor jól látom, hogy felesleges nekiállni tesztelgetni ha nincs rá ok. Én rendben vagyok, nagyjából pontos a ciklusom is. Egyetlen egyszer egy hónapig mértem hőt régen, de azt amiatt, hogy tudjam, hogy hány napos a luteális fázisom. 11. de így is sikerült teherbeesnem, viszonylag rövid idő alatt. Szóval remélem most sem lesz másképp. :)
Ha nem jön össze néhány hónapon belül így, akkor megfordul az ember fejében, hogy biztos minden rendben-e. A hőmérőzés legalább segít abban, hogy jelzi, ha megtörtént a peteérés. Ha nem megy fel a hő és eltelik 3 ilyen hőmérős ciklus nem fogom kivárni az 1 évet ha nyilvánvaló, hogy nincs peteérésem sem, spóroltunk mondjuk fél évet.
A másik meg, ha nem naprapontos a ciklus. LH teszt vagy hőmérőzés is segít belőni, mikor (nem) kellene megjönnie. Nem fogok reménykedni meg tesztelgetni 30. ciklusnapon, ha pont 32-33 napos lenne az aktuális ciklus hő vagy LH alapján.
Én szültem kettőt minden ilyesmi nélkül. De a 3. baba nem igazán akart összejönni olyan gyorsan, mint a meglévő kettő és sok év is eltelt azóta, akkor nem terveztünk 3. babát. Szóval ezt a kérdést akár én is feltehettem volna a 2. babaprojekt alatt, de most megtapasztaltam magam is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!