Második babámat várom, határozott szerződésem esetén így mi lesz?
Az első babám most töltötte az 1 évet. Határozott szerződésem van, azonban ismét várandós lettem.
A munkahelyemen egyszerűen nem voltak hajlandók határozatlanra áttenni 2 év munkaviszony után sem.
Most ott tartok, hogy nem tudom így mi lesz.
Most akkor elveszítem az állásom? Vagy bárki lát esélyt, hogy a második babám egy éves kora után visszavesznek? Vagy szimplán nem hosszabbítanak és megszünik a munkám.
Így az lesz, hogy
1. Ha lejar a szerzodesed, nem kapsz tappenzt.
2. Ha a gyerek születése napján nincs élő munkaviszonyod, nem jár se csed, se gyed, csak gyes.
3. Kb 0, azaz NULLA esély van rá, hogy ezek után vissza várjanak dolgozni.
4. Lehet at kellene gondolni, kell e most másik gyerek.
Nem fog sehogy hosszabbítani.
Nem dolgozol 1,,5 éve és plussz megint 1,5-2 év legalább amíg nem dolgozol..
Sajnos ezek miatt is van a nőknek határozott szerződés..
Nagy hülyeség de sajnos ez van ..
"Szerintem kérdezd meg őket, hogy válaszoljanak egyenesen, mert úgy előre fogsz tudni gondolkodni..."
Ja. A kérdező meg válaszoljon egyenesen, lesz e még gyerek, mert ők még ugy tudnak előre gondolkodni.
Mar nem azért, de én nő vagyok, tudom milyen nehéz munkát találni gyerekkel: a kérdezőt az előzmények után nem vennem vissza,
Kedves utolsó, szerencsére nem vagyunk egyformák, így a munkáltatók sem azok. Nekem ilyen téren pozitív tapasztalataim vannak és sajnálom, ha másnak nem. Elég baj az.
További kellemes estét!
Amivel meg lehet próbálkozni: 1) beszélsz a munkahelyeddel, hátha Teréz Anya lett a főnöködből és visszavesznek 2) keresel más munkahelyet (terhes nőként, haha) vagy valakit, aki be tud jelenteni (ez reálisabb, de anyagilag szívás) 3) Neked marad az első gyerek után a GYES, utána meg a nagy semmi, de a férjed kibulizza a munkahelyénél, hogy elmehessen ő papíron a 2. gyerekkel GYED-re és emellett visszafoglalkoztatják 8 órában.
A munkahelyemen (szintén közszféra) is ezt játsszák: amíg nem nagyon muszáj (értsd nem kezd el ügyvédet emlegetni a több, mint 5 éve ott dolgozó), addig fiatal nőt nem vesznek fel határozatlan idejűre. Többen megjárták már, hogy az 1. gyerek alatt lejárt a szerződésük, megszűnt a munkaviszonyuk és jött a 2. Mindezt úgy, hogy a közvetlen főnököm támogatná a kismamákat, csak hát nem ő dönt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!