Metformintól van aki úgy fogyott, hogy nem tartotta a diétát és nem sportolt? Vagy esetleg aki csak sportolt diéta nélkül?
Én egy ideig hagytam a diétát .
És semmit se hatott a gyógyszer! :( mégcsak mensest se csinált! Én is próbáltam mindent csak diétázni ne kelljen! :)
Aztán megtudtam hogy a diéta miért is kell.
Hisz ha metformin kell akkor az inzulinoddal vagy esetleg a cukroddal van gond. és ezt úgy nem lehet csinálni hogy szeded a metet és tolod befele a szénhidrátot.
A szénhidrát cukorrá alakul amit a szervezet eléget ebből lesz az energia.
Ha szénhidrátot, cukrot viszel be skkor a szervezetedet még több inzulin termelésére serkented mivel ez nyomja lefele a vércukorszintedet hogy ne emelkedjen meg túlzottan.
És ha tartod a diétát , nem eszel több szénhidrátot mint a megengedett akkor sikerülhet :) a sportolás meg azért kell mert azzal is csökkented a vér - cukrod szintjét! :) ezzel segítve hogy helyreálljon a rend odabent, ha helyreállt akkor a hormonjaid is tudnak megfelelően működni.
Sajna a túlzott inzulin termelés borit fel odabent mindent, ezt kell nekünk kordában tartani.
PCOS vagy ? azért szeded a metet ?
Üdv, egy ugyancsak tapasztalt PCOS.Remélem segitehettem!
még nem szedek semmit rá, már kb. 3 éve minden papíromon rajta van a "Diagnózis: PCO" , de sajnos senki nem akar rajtam segíteni. Se nőgyógyász, se endokrinológus. Mensim kb. 2x van egy évben, akkor is két napig, és tisztasági betét elég hozzá. Két és fél éve próbálkozunk a babával, de peteérés és mensi nélkül elég nehéz...
Csütörtökön megyek egy endokrinológus magánrendelésére, remélem ő már fog valamit velem kezdeni. Nem értem, hogy velem miért nem foglalkoznak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!