Babavállalás előtti vizsgálatok? Mikor szükséges? Megéri?
Rákszűrést ajánlott a babatervezés előtt csináltatni. Közben megnézi a hüvelyflórát is, hogy nincs e baci vagy gomba, mert azt terhesség alatt nem igazán tudják hatékonyan kezelni.
Ezen kívül egy AIDS és egy HPV teszt sem árt, mert nem tudni a korábbi partnerek mit hordoztak.
Más vizsgálatra ezen felül nincs szükség, kivéve ha már volt vetélés vagy hosszas próbálkozás után sem jön össze a baba.
Rákszűrésre évente járok,az még van 1 éven belüli.
Köszönöm a válaszokat! Akkor nem tömöm a magándokik zsebét feleslegesen.
35 év alatt hivatalosan 12 hónap rendszeres, védekezés nélküli nemi élet (2-3x hetente) után, ha nincsen terhesség, akkor javasolt orvoshoz fordulni, mert valószínű probléma lehet a termékenységgel.
35 fölött 6 hónap után.
40 fölött javasolt az azonnali termékenységi kivizsgálás gyerekvállalási szándék esetén.
Ezekben az esetekben szükséges lehet a laborvizsgálat, és más vizsgálatok is, esetleg.
Én ha most kezdeném akkor egyből egy fizetős HPV szűréssel kezdeném (sztk-ban is leveszik, de 10e ft az ára és néz több dolgot és HPV-t is pontosabban), plusz kérnék egy 3 és 21. napi hormont, pajzsmirigy panelt(tsh, t3,t4, anti-tpo) amik tb-re mennek. Plusz ha bármi gyanú vagy volt a családban akkor egy hematológia panelt (leiden, stb), mert ez is be tud csúnyán kavarni. Ezt is lehet tb-re elvileg de már bonyolultabb hematológust találni. Az inzulin még egy kérdéses dolog tud lenni de azt csak indokkal írják ki tb-re. Én azért a cukromat ellenőrizném, bár nem biztos h mutatja.
Ezek nem túl bonyolult és drága dolgok, de a bajok jelentős százalékát ezek okozzák. Biztos van aki túlzásnak tartja, de a kérdezőben felmerült az igény, hogy vizsgálatokra menjen ezért írtam le. Senkit se beszélnék rá, akit ez stressze vagy csak simán teherbe szeretne esni.
Én megcsináltatnám.
Azért is mert soha nem lehet tudni hogy van-e valami hormonprobléma ami tünetmentes vagy vitaminhiány vagy akármi ami befolyásolni tudja a teherbeesést.
Aki azt mondja nem érdemes megcsináltatni annak valószínű hamar összejött a baba és nem tudja milyen évekig várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!