Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan kell tervezni a terhess...

Hogyan kell tervezni a terhességet?

Figyelt kérdés

Gondolok itt kivizsgálásokra, vitaminokra, kezelésekre, amelyek megelőzik a terhességet.

Pl. nekem elég gyorsan romlanak a fogaim, ezért gondolom a terhesség tervezése előtt érdemes elmenni fogorvoshoz és rendbe hozatni.

Nőgyógyásztól kell tanácsot kérni, vagy egyedül tájékozódni?

2022. júl. 6. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi extra nem kell, de az ilyen fogászati meg rontgenes stb vizsgálatokat érdemes előtte letudni. Nőgyógyászat szerintem nem fontos ha nincs panaszod, de az éves rakszurest érdemes letudni, bár nem veszélyes terhesen sem a szűrés de ha vérzéssel jár, ami nem ritka az ijesztő.

Folsavra mondják, hogy érdemes már terhesség előtt elkezdeni, mást nem kell. Esetleg ha szedsz gyógyszereket azt átbeszélni az orvosaiddal hogy mit szedj helyette majd terhesség alatt.

2022. júl. 6. 15:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Tavaly júniusban elmentem még az éves rákszűrésemre, ott említettem az orvosnak, hogy babát szeretnénk. Abban a hónapban letudtam a röntgenes vizsgálataimat (tüdőszűrő stb), nekem ezek kellenek a munkámhoz. Megnéztünk egy általános vérképet, hogy van-e bármilyen hiányom (pl vas stb)

Az orvosom ajánlotta a Femibiont, infacolt. Azokat és D vitamint, multivitamint szedtem 2 hónapig, aztán belevágtunk.

2022. júl. 6. 15:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Fogakat èrdemes vàrandòssag előtt megcsinàltatni, èn az összes règi almalgàmtömesem lecsereltettem fehèrre.

Tüdőröntgen, mert azt nem lehet vàrandòssàg előtt.

Folsavat szedjèl.

2022. júl. 6. 17:43
 4/4 anonim ***** válasza:
menj el egy sztenderd nőgyógyáaszati szűrővizsgálatra ultrahanggal, hogy tudd, mi van odabent. Próbálj több vitamint bevinni, esetleg érdemes olyan terhesvitamint elkezdeni, ami kifejezetten a terhesség előttre való.
2022. júl. 7. 12:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!