Mennyi idő van a 2 gyermeked között? Milyen idős volt az első gyerek mikor megszületett a második?
24 és 25 éves voltam amikor a fiaim születtek. 3 nap híján 1 év van közöttük.
Imádják egymást, teljesen természetes a nagyobbik fiamnak hogy kistestvére van, olyan pici a korkülönbség.Az első egy év húzós volt,full eltérő alvásidejük volt,felváltva aludtak,mire ellaltattam az egyikőjük,kelt is a másik,de túléltük.
Mostmár hálistennek egyszerre van a délutáni alvásuk,így jobban tudok haladni a teendőimmel.
Hihetetlen mozgásigényű,nagyon aktív gyerekek,mindketten a dackorszak közepén.
1,5 és 2,5 évesek.
27 voltam az elsőnél, ő 3,5 éves volt, én 30, mikor a második született. A nagy lány, a kicsi fiú. Kezdettől imádta a nagy a kicsit, a féltékenység max úgy jelent meg, hogy néha kérte, hogy most csak vele foglalkozzak, ennek igyekeztem eleget tenni mindig. Csúnya testvérféltékenységes cirkuszok sosem voltak, a picihez mindig szeretettel fordult. Most 3,5 éves a kicsi, 7 a nagy, még mindig nagyon szeretik egymást. Szuperül játszanak együtt, amihez mondjuk hozzájárul, hogy a lányom imádja a piciket, szívesen anyáskodik fölöttük.
Nekem ez így szuper volt. Tudatosan nem akartam nagyon pici korkülönbséget, azt akartam, hogy a nagy már ovis legyen, mire jön a kicsi, hogy neki is meglegyen az az idő, amikor csak vele foglalkozok (ami a nagynak ugye alap volt 3,5 évig). Sokat segített, hogy a nagy önálló volt már, szobatiszta, jól meg lehetett vele beszélni a dolgokat. Nem csinálnám másképp.
Sziasztok!
Első gyermek 22 évesen (fiú).
Második: 26 évesen (lány).
Harmadik: 40 évesen (lány).
Negyedik: 42 évesen (kislány lesz).
Nálunk nagyon jó a kapcsolat a két nagy között. A picit is imádják és hiába a 20 év korkülönbség, várják a legkisebb testvért is. Nem lesz a picik között két év sem, így egy kicsit félek, hogy fogom megoldani, de közel sem annyira félelmetes, mint 16 év után újra szülni.
Köszönjük kedves kérdező!
Azért nekem kicsit könnyebb! A két nagyobbat már nem kell nevelni, max. terelgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!