Mennyi idő van a 2 gyermeked között? Milyen idős volt az első gyerek mikor megszületett a második?
26 évesen szültem az elsőt. Elöbb szerettem volna anya lenni, de így jött ki.
Kis korkülönbseget akartunk mindenképp, így mikor az 1et betöltötte a fiunk, újra belevágtunk. Hamar terhes is lettem, de elvetéltem.
Majd ujra belevágtunk. 2,5 év +pár nap lett a 2 gyerek közt. A 29.szülinapom után 1 héttel szültem a lányunkat.
Az eleje nagyon jó volt 2 gyerekkel.
Most 3 eves a nagy, tombol a dackorszak. 9 hónapos a kicsi, szeparációs szorongás időszakát éli. Katasztrófak a napjaink, de nem cserélném semmire.
A fiamat én is 26 évesen szültem, most töltötte 2 hete az 5. születésnapját. Jelenleg 13 hetes terhes vagyok a kistesóval. Én 4 éves koránál hamarabb semmiképp nem szültem volna, ezt tartom ideális korkülönbségnek. Egyelőre nagyon várja, sokszor beszél róla. Szeretné, ha fiú lenne, de még nem tudjuk a nemét.
Remélem, hogy annyira jó lesz a kapcsolatuk, mint ahogy a 2-es hozzászóló írta. Öröm volt olvasni :)
24 évesen szültem a lányomat. Majdnem kerek 4 év múlva született az öccse. Így terveztük! Nem akartam kisebb korkülönbséget, de ettől sokkal nagyobbat sem. 3 éves koráig eszembe sem jutott a második gyerek gondolata. Nekünk ez így nagyon bevált. A nagy már elég nagy volt ahhoz, hogy sok mindent meg tudott csinálni, sok dologban önálló volt már akkor is, mindent megértett, folyékonyan, tisztán beszélt, a dackorszakon túl voltunk, így nem az volt, hogy két babám van egyszerre, de mégsem túl nagy különbség ez a 4 év. Most 6 és 2 évesek. Jól eljátszanak együtt. Nagyon jó testvérek eddig, remélem így is marad. A lányom nagyon türelmes az öccsével, a kicsi meg felnéz rá, féltékenység sem volt, talán a legelején egy picit, de ez szerintem normális. Amikor haza értünk a kórházból, alig várta, hogy a kezébe adjam az öccsét. Csodálatos pillanat és érzés volt. Azóta is sokszor mondja, hogy de jó, hogy ilyen cuki babánk született😄
Szerintem a szülőkön nagyon sok múlik, hogy hogyan kezelik a helyzetet.
Szóval nekünk ez így nagyon jó😊
Most töltötte a kisfiam a 4 évet egy hónapja,első probalkozos hónapunk a kistestvérrel.
Mindig is nagyobb kor különbséget szeretünk volna . 23 voltam amikor a fiam született.
Napra pontosan 2,5 év van a két lányom között. Most 7,5 és 5 évesek. A nagy az első pillanatban "beleszeretett" a húgába. Soha nem piszkálta, nem volt féltékeny, jól beszélt/értett, mikor a kicsi megszületett, elfogadta, hogy én nem feltétlenül tudok azonnal ugrani, de igyekszem és az apa extra figyelmet biztosított számára.
A kicsi is imádja a nővérét, de rá jellemzőbb a piszkálódás, féltékenykedés. A külvilág számára viszont elválaszthatatlanok. Véd- és dacszövetségben vannak.
Utolsó vagyok
35 és 38 évesen szültem őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!