Ti is jártatok úgy, hogy nagyon régen szeretnétek adni egy nevet a gyermeketeknek, és most hogy nemsoká megszületik a baba, elbizonytalanodtok, hogy biztos ez a legmegfelelöbb név?
én úgy jártam, h gyakorlatilag 20 évvel ezelőtt kitaláltam egy fiú és egy lánynevet (nem vagyok az a típusú lány, aki már pasi nélkül is a gyerekekről meg az esküvőjéről álmodott és ez az életcélja. a szavak viszont nagyon fontosak, ez a munkám is, a névadás maga viszont nagyon fontos nekem, már kutyanevem is előbb volt, mint kutyám :D)
egyszóval az a két név, amit nagyon szerettem volna, olyan divatos lett, h már nem adhattam, mert pl a tesómék is azt a nevet adták és így anyumnak két azonos nevű unokája lett volna :)
amúgy hallgass a megérzéseidre, ha elbizonytalanodtál, akkor talán tényleg nem az a megfelelő név
Nálunk is így volt, annyi különbséggel, hogy a férjemnek is konkrét elképzelése volt. Végül összeültünk és egy harmadik névben állapodtunk meg, ami mindkettőnknek tetszett.
Egy percig nem bántam meg! Teljesen ráillik a neve!
Nálam is hasonló eset volt. Két lánynév abszolút a kedvencem volt évek óta.
Amikor terhes lettem és megtudtuk, hogy kislány, ez a két név már nem is volt annyira kedvenc. Úgy érztem, hogy nem fog rá illeni és "nem ő neve" egyik sem.
A férjem javasot egy nevet, az nagyon megtetszett és végül az is lett a neve.
Köszi a válaszokat, a történeteiteket.
A választott név a Bíbor.
Kb. 15 éve ez a kedvenc. Sikerült minden fontos személlyel is megszerettetni, elfogadtatni.
Még van elvileg 2,5 hónap gondolkodni.
Azt hiszem tényleg csak az lehet hogy most az álom valósággá válik. Tegnap tudtuk meg 4d uh-n biztosra hogy kislány lesz. Mindig is erre vágytam, hogy legyen egy Bíbor lányom. Most lehet, lesz!
Én Lilit szerettem volna kb 7 éves koromtól. Hát most pár éven belül érkezhetne, de annyi Lili van már, hogy valószínű eltántorítanak tőle... másik a Jázmin, de mindenhol azt mondják, cigány név :(
Tetszik még a Fanni, de unokahúgom Fanni lett...
Fiúban a Márk, Dávid és a Dániel a favorit, férjem Dániel, és nem akarja a saját nevét, Dávid a legjobb barátom, azt azért nem szeretnénk, Márk meg egy exem, így szintén ki van lőve...
Nem hiszem, hogy van még egy ilyen 'mázlis' ember... :D
Kedves 9 válaszoló!
Köszönöm szépen a bíztató hozzászólást.
Érdekes hogy mióta már pocakban a baba és úgy mondom hogy Bíbor lesz/lehet, azóta mindenki dícséri a nevet. Az elmúlt 15 évben míg csak mondtam, hogy majd ezt a nevet szeretném adni rengeteg bántó, sértő kritika ért érte.
Kedves 8 válaszoló. Én a Levente névvel jártam úgy, hogy már 20 éve tetszik, akkor ritka volt, ma meg már tömeg név, így nem adnám, meg párom is leszavazta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!