Miért megy vissza a testhő ovu után 4-5 nappal?
Ez a 2. hónap, hogy csinálom a hőgörbét és megfigyeltem, hogy ovu után 3-4 napra szépen felmegy 36,8-36,9-re, majd az 5. nap körül visszamegy 36,4-re, utána kúszik fel 0,1-del mindennap. Arra gondoltam progeszteronhiány lehet, hogy nem tudja tartósan fent tartani a hőt. Vagy ennyi belefér? Mert egyébként 36,2 az alaphő. Oda húzta be a vonalat a fertility. Az biztos, hogy láthatóan elkülönül a ciklusom első és második fele és ovum is volt, igazolta az LH csúcsot a teszt is, megvolt a fájdalom is, és a nyák is, illetve a hő is fent maradt utána. Vagy mindezek ellenére is lehetséges, hogy nem repedt meg? 28-29 naposak a ciklusaim.
Köszönöm a segítséget!
A görbét nézve nincs baj, mert jócskán alaphő felett vagy. Ha nagyon zavar 7 nappal ovu után nézess progit. Egyszerűen neked jobban megnyomja a hődet az ovu. Alapvetően nincs olyan, hogy mennyivel legyen magasabb az alaphőnél, ha 2 tizeddel magasabb az már jó. Ideális a 4 tized. Biztosat csak akkor tudsz, ha vérvételre mész.
A hőgörbe önmagában amúgy is bizonytalan... nekem szabályos és szép görbe mellett uh-n derült ki, hogy nincs peteéresm sem.
Amikor már volt akkor pl egyik alkalommal alacsony lett a progim másik alkalommal magas és a görbén nem láttam eltérést.
Mikor terhes lettem, na az fura görbe volt, elég lapos és azt hittem ovum sem volt. Progi szintem nem volt magas,.de nem is volt veszéleyes alacsony :)
Használj még lh tesztet, azon látszik, hogy lesz ovu a görbe meg igazolja.
Nálad csupán túl magasra lő ki a hő :) nincs ezzel baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!