Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Endometriózissal van peteérés?...

Endometriózissal van peteérés?Gátolhatja a tüsző méretének növekedését?

Figyelt kérdés

Kérlek ne nézzétek hülyének nem vagyok jártas a témában.

Szóval a lényeg: a ciklusom 30-33 napos kb, van peteérésem is minden hónapban. Volt már 2 vetélésem korai szakaszban. 7 hetesen, mely méret alapján 6-nak felelt meg. Volt szívhang de nem nőtt tovább. Illetve volt egy mellyel nem jutottam uh-ig, 5+5 hetesen. Mindkettő könnyen sikerült, elsőre. Műtét nélkül távoztak.

A két vetélés óta próbálkozunk viszont hónapok óta nem sikerül. Peteérésem progeszteron érték alapján van.

Viszont ami miatt felmerült bennem az endometriózis gyanú: Előző ciklusban kíváncsiságból középidőben elmentem ultrahangra ahol 10.napon 15mm domináns tüsző volt. 13.napon 16mm 17.napon szintén 16mm mely másnap megrepedt, progeszteron szint igazolta. Miért nem nőtt semmit a tüsző? És hogyhogy ennek ellenére a progeszteron értékem 43nmol/L lett?

Lehet van valami fizikai gát hogy tovább növekedjen a tüsző és így a petesejt ami benne van elkezd öregedni? Lehettek emiatt a vetélések is, hogy az embrió sem tudott tovább növekedni egy bizonyos méretnél? Kérlek segítsetek kétségbe vagyok esve!

Amúgy a menstruáció normális kb 6 napig tart, vérzés erőssége is rendben van, görcsölni pedig első nap szoktam de az is teljesen normális és hamar elmúlik.

2022. jún. 14. 14:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nk sejt túlműködés bár az is csak minimálisan van határérték felett. De csak ezt találták lehetséges oknak. Rengeteg vizsgálaton túl vagyok és mindenhol minden rendben van elvileg. Hormonok is teljesen,illetve volt cukor és inzulin terhelés az is tökéletes plusz ami létezik összes véralvadási vizsgálat.

Ami bosszant tényleg ez a mostani furcsa peteérés, hogy mi miatt lehetett.

Illetve amit még nem kérdeztem, peteérés után mindig csak az egyik mellem fáj. Domináns tüsző elvileg jobboldali volt de peteérés után bal oldalon fájt napokig. Előtte ciklusban jobb oldalon fájt. Vajon melyik oldalon fáj? Amelyiken peteérés van vagy a másikon?

2022. jún. 14. 15:33
 12/14 A kérdező kommentje:
Kérlek segítsetek még az utolsó kérdéssel kapcsolatban! Tényleg nem értem ezt a mostani peteérést és próbálom keresni mi az oka hogy ilyen furcsán alakult :(
2022. jún. 14. 18:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem csak állandóan figyeled magad és ettől tiszta stresszben vagy. Amitől simán megkavarodhat bármi. Saját tapasztalat.
2022. jún. 14. 19:29
 14/14 anonim ***** válasza:
Tudod egyaltalan mi az az endometriózis? Ha nem, szivesen mesélek rola.
2022. jún. 14. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!