Endometriózissal van peteérés?Gátolhatja a tüsző méretének növekedését?
Kérlek ne nézzétek hülyének nem vagyok jártas a témában.
Szóval a lényeg: a ciklusom 30-33 napos kb, van peteérésem is minden hónapban. Volt már 2 vetélésem korai szakaszban. 7 hetesen, mely méret alapján 6-nak felelt meg. Volt szívhang de nem nőtt tovább. Illetve volt egy mellyel nem jutottam uh-ig, 5+5 hetesen. Mindkettő könnyen sikerült, elsőre. Műtét nélkül távoztak.
A két vetélés óta próbálkozunk viszont hónapok óta nem sikerül. Peteérésem progeszteron érték alapján van.
Viszont ami miatt felmerült bennem az endometriózis gyanú: Előző ciklusban kíváncsiságból középidőben elmentem ultrahangra ahol 10.napon 15mm domináns tüsző volt. 13.napon 16mm 17.napon szintén 16mm mely másnap megrepedt, progeszteron szint igazolta. Miért nem nőtt semmit a tüsző? És hogyhogy ennek ellenére a progeszteron értékem 43nmol/L lett?
Lehet van valami fizikai gát hogy tovább növekedjen a tüsző és így a petesejt ami benne van elkezd öregedni? Lehettek emiatt a vetélések is, hogy az embrió sem tudott tovább növekedni egy bizonyos méretnél? Kérlek segítsetek kétségbe vagyok esve!
Amúgy a menstruáció normális kb 6 napig tart, vérzés erőssége is rendben van, görcsölni pedig első nap szoktam de az is teljesen normális és hamar elmúlik.
A vetéléseknek elvileg megvan az oka, persze ez még nem zárja ki hogy más is lehet :(
Azt nem értem most miért nem sikerül teherbe esni sem, hónapok óta mikor két alkalommal hamar összejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!