Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ha cukorbeteg a párom, mennyi...

Ha cukorbeteg a párom, mennyi esély van rá, hogy elsőre teherbe essek tőle?

Figyelt kérdés
A páromnak veleszületett cukorbetegsége van, azt hiszem kettes típusú, bár ezekhez nem nagyon értek. Használ ilyen hordozható inzulin adagoló eszközt is (pumpa, szenzor). Gondolkoztunk, hogy szívesen vállalnánk babát, viszont nem vagyok benne biztos, hogy elég erős ondoval rendelkezik mivel a szervezete alapból gyenge a cukorbetegség miatt. Nem igazán ástam bele magam ebbe a témába, de egy barátnőm azt mondta, hogy elsőre lehet nem fog összejönni a cukorbetegség miatt. Szóval egyáltalán teherbe tudnék esni tőle?

2022. márc. 24. 21:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó: Ha gyerekkora óta cukorbeteg, akkor nyilván egyes típusú, nem kettes...
2022. márc. 24. 22:20
 12/19 A kérdező kommentje:
Általában figyel a cukrára, de van mikor egy este alatt felmegy 20-ra is akár. De általában ilyen 5 és 7 között szokott mozogni.
2022. márc. 24. 22:30
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
"4"-es törölte is a válaszát... jól tette :) (már nem az a 4-es amikor én írtam)
2022. márc. 24. 22:53
 14/19 anonim ***** válasza:
77%
Nem tudom, hogy a #10-est miért pontoztátok le, de teljes mértékben igaza van. Tudom is melyik csoportra gondol, én is tagja vagyok és bizony az ott lefektetett szabályok alapján nagyon szépen karban lehet tartani egy cukorbetegséget vagy egy IR-t. Miért kell lehúzni azt aki jó tanácsot próbál adni? Bezzeg, aki bunkó módon személyeskedik annak a válasza teljesen rendben van. Esküszöm nem értem...
2022. márc. 25. 07:43
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
Mert abszolút inzulinhiányt nem lehet csak diétával kezelni. Nem kettes típusú cukorbetegségről van szó….
2022. márc. 25. 07:50
 16/19 anonim ***** válasza:
Ha teljesen egészséges lenne se biztos hogy összejönne elsőre.
2022. márc. 25. 08:24
 17/19 anonim ***** válasza:
Van egy cukorbeteg ismerősöm 4 gyerekkel, szóval simán lehetsz terhes.
2022. márc. 25. 08:47
 18/19 anonim ***** válasza:

10-es vagyok, arra reflektáltam, amit a kérdező írt, idézem, “azt hiszem kettes típusú”.

Egyébként a betegség típusától és súlyosságától függetlenül érdemes a ch bevitelre figyelni…

2022. márc. 25. 21:49
 19/19 anonim ***** válasza:

Sógorom 1-es típusú cukorbeteg gyerekkora óta.Van inzulinpumpa is.

Náluk úgy alakult,hogy első vetélés a 6.héten,utána 3 csodaszép lánya született.😊

Tehát náluk nem befolyásolta.Ha nincs más tényező(rejtrtt probléma),ugyanannyi esély van a babára,mint másnak.

2022. márc. 27. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!