Teherbe esést befolyásolja a 100 kg feletti testsúly, meg a cukor betegség?
Igen...
A cukorbetegseget is befolyásolja a testsuly.
Először a fogyason kellene gondolkodni, nem a gyereken
Fogyj le először és utána agyalj gyermevállaláson és ezt tényleg esküszöm hogy nem rosszindulatból írom ugyanis én is 1 évvel ezelőtt 90 kg voltam de már 20 kg lement mert nekiálltam mozogni és odafigyelni mit és mikor eszem.
A cukorbetegség attól függ milyen szinten van tehát kell e inzulin injekció meg ilyesmi de mondjuk ha enyhébb akkor is belenyúlhat de aki cukorbeteg annak eleve oda kell figyelnie a táplálkozására vagy súlyosbodhat.
Szerintem kezdj el mielőbb mozogni és lehet egy dietetikus sem ártana vagy ha már voltál akkor én kérek elnézést!
Menni fog!Sok sikert!
Nyilván befolyásolja mind a kettő, ez azért elég egyértelmű.
A cukorbetegség rontja a termékenységet, pláne, ha nincs normálisan beállítva. Ha pedig teherbe esel, akkor gyakorlatilag az összes létező terhességi komplikációra (toxaemia, hellp-szindróma, magasvérnyomás, koraszülés, méhen belüli elhalás, vetélés stb) nagyobb esélyed van, mint egy normál súlyú, nem cukorbeteg terhesnek. Ha szar a vércukrod, akkor meg még pluszban nő a fejlődési rendellenességek aránya is. Ha már kialakultak szövődmények a cukorbetegég kapcsán, akkor pedig azok is romolhatnak, de akár a terhesség alatt is kialakulhatnak.
Nem véletlenül kiemelten fontos cukorbetegség esetén az ún. praeconceptionalis (terhességet megelőző) gondozás. El kell menni orvoshoz, alaposan fel kell mérni az anyagcsere állapotát, a szövődmények előfordulását, be kell állítani normálisan a vércukorszintet, lekellene figyni és majd utána kellene terhesnek lenni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!