Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Elfogadhato ilyen sullyal...

Elfogadhato ilyen sullyal teherbe esni?

Figyelt kérdés

69kg vagyok 157cm

Az orvos nem szolt semmi mikor jeleztem hogy babat tervezunk csak hogy kezdjek szedni magzatvedo vitamint.

Erdemes lenne fogynom, vagy ez meg belefer?

2022. márc. 20. 22:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%
Ezt neked kell tudnod. Lehet, hogy gond lesz teherbe esésnél is, ha meg esetleg ráhízol még 20-at, akkor még nehezebb lesz lefogyni.
2022. márc. 20. 23:03
 2/18 anonim ***** válasza:
69%
Szia, saját tapasztalat, én is kb. ilyen magas vagyok (154 cm egészen pontosan), amikor teherbe estem sajnos volt rajtam egy kis túlsúly, 60 kg voltam. A terhességem teljesen problémamentes volt, a cukrom is rendben volt, de sajnos sikerült még 20 kgt híznom, és 80-nal mentem szülni, ami önmagában nem lenne gond, csakhogy most nagyon-nagyon sokat küzdök a fogyással. Ha újrakezdhetném, akkor előbb fogynék egy kicsit, mert a terhességi plusz kilókkal most csak sokkal nehezebb lett.
2022. márc. 20. 23:07
 3/18 anonim ***** válasza:
26%
Ezek alapjan a 15-20 kg tulsulyt eloszor ladanm, minthogy rahizzak, es 40 kg plusz legyen osszesen
2022. márc. 20. 23:30
 4/18 anonim ***** válasza:
78%

Hát azt senki sem tudja előre megmondani,hogy lehet e gond belőle.Inkább más tényezőket kellene figyelembe venni.Van e valamilyen betegség,magas vérnyomás,stb.

Inkább erre figyelnék és kivizsgáltatnám magam előtte.

2022. márc. 21. 00:42
 5/18 anonim ***** válasza:
75%

Egyik ismerős 106 kgval esett teherbe, 5kg ot hízott összesen.

Semmivel nem volt gondja, se cukor, se vérnyomás, semmi

2022. márc. 21. 00:53
 6/18 A kérdező kommentje:

Koszonom. Pajzsmirigy alulmukodesem van de 25 MG gyogyszerrel teljesen helyre allt.

Vernyomasom kb 122/77 szoval az sem magas.

Minden fele orvosnal jartam es eddig minden ok. De a sulyom az kicsit idegesit... oda akarok figyelni terhesseg alatt is nehogy tul sokat hizzak.

2022. márc. 21. 01:27
 7/18 anonim ***** válasza:
38%

Mindenképpen fogyj ebből a súlyból, a hármast lepontozták de teljesen igaza van.

Mi sem szeretjük a kövér kismamákat(ha erre hizom 15 kg-t, már az leszel)

Egyrészt alig bírnak mozogni, másrészt nem egészséges. A szülés végén az a happy end ha egészséges a baba is, mama is

2022. márc. 21. 05:19
 8/18 anonim ***** válasza:
34%
7es vagyok. Általában cseszegetesnek veszik, ha az orvos, védőnő kritizálja a súlyt de ez nem a mi egyéni heppünk
2022. márc. 21. 05:20
 9/18 anonim ***** válasza:
61%
Nem tudom, hogy miért vannak lepontozva a válaszolok, akik szerint a kérdezőnek fogynia kéne. Aki volt várandós, az tudja, hogy mennyire megterhelő fizikailag, mert ha egy jó kondiban lévő nő is hirtelen 10-15 kg-val többet cipel, az bizony kihatással van majdnem minden szervére az ízületektől a szívéig. Nem véletlenül van terhességi cukorbetegség, meg terhességi magas vérnyomás, stb annak is, akinek előtte nem volt gondja. A túlsúly sajnos tényleg rizikófaktor. Senki nem azt mondta, hogy lehetetlen teherbe esni, vagy kihordani egy babát, csak hogy saját és a baba életét könnyíti meg a kedvező, ha előtte próbál kicsit fogyni (ahogyan ezt ő maga is érzi).
2022. márc. 21. 06:02
 10/18 anonim ***** válasza:
54%

Igaz én 165cm vagyok, de 73kg-val lettem terhes.

1, igen leadhatnék pár kilót, de én így érzem jól magam

2, hol van az megírva, hogy 20kg-t kell hízni terhesség alatt?!

Ezekkel a méretekkel M-es ruhakat hordok, az L nagy rám. Szoval ezek csak számok. Ezt nagyban befolyásolja a testalkat is.

Én pl első terhességemnél 6kg-t szedtem fel, fitt, energikus kismama voltam. Szülés elötti héten még túráztam. Szüléssel le is ment az a 6kg és még picit több is.

2.terhessegemnél 4kg jött fel, és ez is mind úgy, hogy ugyan ugy ettem mindent is.

Szóval szerintem ezt neked kell tudni.

Mikor én valakinek elmesélem, hogy mostbper pill 72kg vagyok, csak lesnek, mert max 65-öt mondtak volna...

Szóval ezek csak számok

2022. márc. 21. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!