Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennél, ha mániákusan...

Mit tennél, ha mániákusan rettegnél a teherbeeséstől?

Figyelt kérdés

Meseszerű életem volt, amiből már csak a gyerek hiányzott. Jött is, és vitt mindent. Az apukát a terhességem végén kirúgták a munkahelyéről, aminek a hatására teljesen bepánikolt. Ennek az lett a következménye, hogy elkezdett inni és félrelépni. 1 éves volt a lányunk, amikor elhagytam és vissza költöztem a szüleimhez, ahol megtűrt személyként éltünk. A vállalkozásom becsődölt, mivel közel sem volt elég időm rá. A kocsimat is el kellett adnom. Volt hogy egy órát álltam a buszmegállóban, mire jött egy alacsonypadlós busz, amire fel tudtam szállni babakocsival. A barátaim elfelejtettek. Szószerint csak mi voltunk egymásnak a lányommal. Évekig sírtam végig minden délutáni alvásidőt.

Egy éve végre lett egy normális párkapcsolatom és külön is költöztünk. Van rendes munkám, a gyerekem is boldog. A probléma, hogy mániákusan rettegek a terhességtől. Fogamzásgátlót szedek, mert több nőgyógyász szerint is ez a legbiztonságosabb, de ha egy napot is késik remeg a kezem annyira ideges vagyok. Ha kicsit gyengébb a mensim, akkor a következő hónapban már beképzelem, hogy terhes vagyok, és szinte érzem, ahogy rúg a baba, sírok, feszült vagyok, érzem a magányt, a kiszolgáltatottságot, hogy egy senki vagyok. Páromat is kiidegelem már ezzel. :(((

2022. márc. 9. 22:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A gyerekem nem szerencsétlen. Csak egymásnak voltunk, ezért mindig is a legnagyobb kincsemnek tekintettem. A lehetőséghez képest mindent megadok neki és a nevelőapja is szereti. :)

A páromnak már van egy fia, így nem erőlteti a gyerek témát.

Köszönöm a segítséget! Fel fogok keresni egy pszichológust :)

2022. márc. 9. 23:23
 12/17 anonim ***** válasza:
60%
Elköttetném magam külföldön.
2022. márc. 10. 00:21
 13/17 anonim ***** válasza:
66%
Nem esnék teherbe :) legrosszabb esetben ott az abortusz.
2022. márc. 10. 06:51
 14/17 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem is pszichológus. Meg esetleg dupla védelem (gyógyszer + megszakítás pl). De egyértelműen lelki oldalon keresendő a probléma gyökere.
2022. márc. 10. 08:05
 15/17 anonim ***** válasza:
95%

Ha így viselkedsz akkor ez a párod is el fog hagyni.

Egész életedben nem félhetsz egy terhességtől csak ezért mert az első hapsid elhagyott.

2022. márc. 10. 10:59
 16/17 anonim ***** válasza:
64%

1. a helyedben elmennék orvoshoz, mert ebbe már most belecsavarodtál, és a párod hamarosan rájön, hogy neki erre nincs szüksége, és elhagy.

Volt hogy egy órát álltam a buszmegállóban, mire jött egy alacsonypadlós busz, amire fel tudtam szállni babakocsival - ez mondjuk csak hiszti, de semmi baj :D

2022. márc. 10. 11:55
 17/17 anonim ***** válasza:
72%

Ha elmúltál 40, választhatod a művi sterilizációt. Nem tudom, lehet, hogy mondjuk a környező országokban hamarabb is megcsinálják...

Ha ez az opció nincs, vagy nem szeretnéd, akkor fogamzásgátló tabletta, pontos szedéssel. Bízz a tudományban! A legtöbb nőnek tökéletesen működik, évekig, évtizededkig meg tudja akadályozni a terhességet, nagyon ritka, hogy valakinek mégis becsússzon mellette a gyerek, és valószínűleg az illető nem szedte "tökéletesen" (több kihagyott tabletta, nem figyel, hogy hasonló időben vegye be, stb).

Egyébként tényleg érdemes lehet felkeresni egy pszichológust, ha ez a probléma aktívan megkeseríti a mindennapi életed. Bizonyos keretek között szerintem sokakban meg van egy racionális félelem a teherbeeséstől (aki aktívan próbál teherbe esni, azon kívül persze) de nem szabad, hogy ez a családi életedre és a párkapcsolatodra is ilyen nagy mértékben kihasson.

2022. márc. 11. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!