Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennél, ha mániákusan...

Mit tennél, ha mániákusan rettegnél a teherbeeséstől?

Figyelt kérdés

Meseszerű életem volt, amiből már csak a gyerek hiányzott. Jött is, és vitt mindent. Az apukát a terhességem végén kirúgták a munkahelyéről, aminek a hatására teljesen bepánikolt. Ennek az lett a következménye, hogy elkezdett inni és félrelépni. 1 éves volt a lányunk, amikor elhagytam és vissza költöztem a szüleimhez, ahol megtűrt személyként éltünk. A vállalkozásom becsődölt, mivel közel sem volt elég időm rá. A kocsimat is el kellett adnom. Volt hogy egy órát álltam a buszmegállóban, mire jött egy alacsonypadlós busz, amire fel tudtam szállni babakocsival. A barátaim elfelejtettek. Szószerint csak mi voltunk egymásnak a lányommal. Évekig sírtam végig minden délutáni alvásidőt.

Egy éve végre lett egy normális párkapcsolatom és külön is költöztünk. Van rendes munkám, a gyerekem is boldog. A probléma, hogy mániákusan rettegek a terhességtől. Fogamzásgátlót szedek, mert több nőgyógyász szerint is ez a legbiztonságosabb, de ha egy napot is késik remeg a kezem annyira ideges vagyok. Ha kicsit gyengébb a mensim, akkor a következő hónapban már beképzelem, hogy terhes vagyok, és szinte érzem, ahogy rúg a baba, sírok, feszült vagyok, érzem a magányt, a kiszolgáltatottságot, hogy egy senki vagyok. Páromat is kiidegelem már ezzel. :(((

2022. márc. 9. 22:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
37%
Én is rettegek tőle, de mindig nyugtatom magamat hogy ott az abortusz . Nyilván nem lenne kellemes, de jobb mint egy terhesség meg a gyerek.
2022. márc. 9. 22:43
 2/17 anonim ***** válasza:
93%
Szakember segítségét kérném. Pszichológus, pszichiáter, nem tudom neked melyik lenne a legmegfelelőbb. De mindenképp ezen a vonalon indulnék el. Van, akinek segítenek az alternatív megoldások is, pl. kineziológus, de tényleg nagyon változó kinek mi, így a helyedben elkezdenék utánanézni a lehetőségeknek, esetleg elmenni több kunzultációra. Tudom, hogy ez valószínűleg zsebbe nyúlós és nyilván nem vagyok tisztában vele mik a lehetőségeid. Interneten megtalálható általában a helyi illetőségű pszichiátriai szakrendelés elérhetősége. De gondolom ott meg várakozási idővel kell számolni. Ez a dolog már megkeseríti a mindennapjaitokat és a leírtak alapján elég mély ez a szorongás. Remélem megtalálod a megfelelő segítséget. Minden jót kívánok!
2022. márc. 9. 22:45
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
Menj el pszichológushoz, segít feldolgozni a korábbi traumát. A terhességhez/ gyerekhez kötöd azt, hogy az exed elhagyott, a munkanélküliséget és minden rosszat, pedig ezek mind megtörténthetnek bármikor akkor is, ha nem leszel újra terhes.
2022. márc. 9. 22:45
 4/17 anonim ***** válasza:
22%

Nekem van egy ilyen ismerősöm mondjuk ő már tényleg durva …

Évente kb 1-2x el nemi életet , évek óta mégis folyamatosan fogamzasgatlot szed tehát kb a nulla nemi életére és akkor az az évi 1-2 alkalom is olyan hogy a pasassal is gumit huzat !

Ezért sincs párkapcsolata, ugyanis előbb utóbb tuti szoba jönne ő meg nem lenne hajlandó szülni!

Szóval ő bebiztosítja magát

-nem szexel(nagyon ritkán )

-gyógyszert szed

- gumit huzat a pasival

- és nem kell neki párkapcsolat

2022. márc. 9. 22:48
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
Keress fel pszichológust, mert ez téged és a párkapcsolatodat is tönkreteszi, eleve nem normális, hogy a múltbéli problémákat a terhességhez kötöd, hiszen semmi közük ahhoz. Amúgy párszáz Ft egy teszt, a megvonásos vérzés után minden hónapban tesztelhetsz, akkor ez a felesleges nyomás sírás, és feszültség megelőzhető.
2022. márc. 9. 22:48
 6/17 anonim ***** válasza:
93%

Alkalmi kapcsolatban még szép, hogy használ óvszert... 🤦🏼‍♀️

2022. márc. 9. 22:59
 7/17 anonim ***** válasza:
56%
Nem szexelnék.
2022. márc. 9. 23:00
 8/17 anonim ***** válasza:
72%

Mi az, hogy mit tennék?

Ép elméjű felnőtt nőként felismerném, hogy pszichológia problémáim vannak, és elmennék egy szakemberhez.

Erre nem gondoltál, mi?

2022. márc. 9. 23:03
 9/17 anonim ***** válasza:
55%

Szerencsetlen gyerek, ot hibaztatod mindenert. Milyen lehet igy fenoni?

Azonnal kerj segitseget!

2022. márc. 9. 23:15
 10/17 anonim ***** válasza:
28%
Ha van egy normális párkapcsolatod, miért félsz az újabb terhességtől? Nem az lenne a normális, hogy közös gyereketek is legyen? Beszéltetek erről? Melyikőtök mit szeretne?
2022. márc. 9. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!