Szerintetek ezek a értékek inzulinrezisztenciára utalnak?
Glükóz:
0': 5,8 mmol/L
60': 10,3
120': 6,1
Inzulin:
0':9,2 mlU/L
60':59,4
120':22,7
HOMA: 2,39
Voltam orvosnál, szerinte teljesen rendben van, nem javasolt kimondott diétát sem. Most akkor ezt egyáltalán nem értem. Azt mondta az inzulin teljesen jó értékeket mutat, a 60 perces cukor kicsit magas,de mivel visszamegy az is rendben van, hiszen ekkora adag cukrot,mint a terhelés úgysem fogyaszt az ember.
Javasolta a fehérliszt és a cukor, vöröshúsok elhagyását, ezen kívül semmit.
Végül is csak annyit javasolt, hogy diétázz. (Cukor, liszt stb elhagyás) ha minden jó lenne, nem mondana ilyet. Minden esetre mint írtam nem olyan szörnyű, de figyelni kell, babához azért nem ideális értékek. Illetve ez állhat pl a sikertelenség útjában. Sok orvos leszarja, pl tsh is jaj hát 4 az még jó...jah persze babához meg több mint a duplája....
Lényeg, hogy diétátz és mozogj. Akkor a kis kilengéy is helyrejön. Mellesleg egy jól működő szervezetnél nem emelkedik meg így a cukor. Pont ez a lényege a terhelésnek. Ha minden rendben akkor nem fog elszállni a 60 perces cukor sem. Sajnos doki és doki közt is van különbség, te meg gondolom azért mentél mert nem jön a baba. Tehát nyilván nincs minden rendben. Na de hajrá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!