Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ezek az értékek inzulinreziszt...

Ezek az értékek inzulinrezisztenciára utalnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Voltam terheléses vérvételen, mivel egyre több IR-tünetet tapasztaltam magamon az utóbbi időben, legfőképpen az evés utáni rosszullétet, nyomottságot, farkaséhséget illetve a hasi hízást. Ezeket az eredményeket kaptam:

Glükóz 4,6 mmol/L

Glükóz 60' 4,1 mmol/L

Glükóz 120'5,0 mmol/L

Inzulin 9,2 mIU/L

Inzulin 60 perc 38,7 mIU/L

Inzulin 120 perc 32,4 mIU/L

HOMA-IR 1,9

Próbáltam neten utána olvasni, úgy láttam, hogy az 5 fölötti reggeli érték nem jó, illetve nem tetszik, hogy szinte egyáltalán nem csökkent a 120 percesnél az értékem. Tervezek természetesen tovább menni vele, de amíg nem jutok el olvasni, akik hasonlóval küzdötök, tudnátok segíteni a lelet értelmezésében? Kezdjem el a 160g-s diétát és/vagy a glikémiás index figyelésését?

#vérvétel, cukorbetegség, inzulinrezisztencia,
2021. máj. 28. 22:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez a lelet önmagában nem utal IR-re. Minden érteked a normál tartományban van.

A lelet értelmezése viszont az endokrinológus dolga, az IR diagnózis felállításakor nem csak a terheléses eredményeket nézi.

2021. máj. 28. 22:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor ne is a diabetológiára próbáljak menni a leletemmel? Oda könnyebben be tudnék jutni, ezért arra gondoltam, az ottani orvossal nézetném meg.
2021. máj. 28. 22:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan menj, ha oda előbb tudsz bejutni. Ennek ellenére én egy endokrinológiai szakrendelésre valamikor elmennék.
2021. máj. 28. 22:39
 4/5 A kérdező kommentje:
Pajzsmirigy beteg vagyok, amivel sosem foglalkoztak rendesen, illetve nem látott még szakorvos, csak a TSH és T3 értékem alapján szedeti velem a háziorvos az L-thyroxint úgyhogy az egyébként is tervben lenne, csak nagyon sok idő, mire időpontot adnak. Pont emiatt a vérvételt is most magánban csináltattam meg, mert egyre gyakrabban voltam rosszul, és látni akartam, hogy kezdjek-e diétázni, illetve hogy nagy baj van-e.
2021. máj. 28. 22:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia! Én hasonló értékekre metformint kaptam, és diétát javasolt az endokrinológus.
2021. jún. 2. 11:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!