Alábbi értékek inzulinrezisztenciára utalnak?
Glukoz 0' 4,7 mmol/l
Glukoz 60' 4,68 mmol/l
Glukoz 120' 4,35 mmol/
Inzulin 0' 9,17 mIU/l
Inzulin 60' 54,07 mIU/l
Inzulin 120' 27,44 mIU/l
Nem.
Tulajdonképpen közelít a szigorú normálértékhez az inzulinod is, a cukor meg alig moccan. (biztos nem mozogtál a terhelés alatt? nem ittál sok vizet?)
Lásd:
Az a hangyabokányi eltérés felfelé NEM inzulinrezisztencia jele.
Ha nem menne vissza a 120-as érték, esetleg a 60-as lenne ilyen 70-80 magasságában, na akkor lehetne ráhúzni, hogy enyhe IR.
Így az történik hogy normál inzulinválaszra is jók a cukorértékeid. De ha kételkedsz, menj el egy endokrinológushoz, és ugyanezeket elmondja majd.
Nem is értem aki a 60 perces értéket magasnak véli, tök normális hogy van egy görbe (fel, majd lefele ível), és ameddig felmegy is majdnem megfelel a szigorú kritériumnak.
3-as vagyok.
PCOS még nincs kizárva, van amikor abban is segít a metformin (ez a hatóanyag), de elég durva 1500 mg-al kezdeni. Nekem sokkal rosszabb értékeim voltak mint Neked, igaz nekem szinte azonnal hatott (teherbe estem) ugyanez a mennyiség 1 évnyi sikertelenség után.
Pajzsmirigy-hormonjaid nem nézték meg? Illetve a prolaktin-szinted? Ezek is okozhatnak peteérés-kimaradást, szőrösödést (utóbbi alkati is lehet). Nekem úgy érződik (több évi endo dokihoz járás után) hogy itt most kísérletezgetés folyik, mert ezek az értékek egyáltalán nem rosszak, mégis kapod a lórúgásnyi metet.
Igen, szedek 75-ös letroxot. Prolaktinom jó, tünetek mégis megvannak (PCOS petefészkek, stb).
Neked volt valamilyen tüneted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!