Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szabad "rábeszélni" további...

Szabad "rábeszélni" további gyermekvállalásra a férjet? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Férjem kijelentette, hogy nem szeretne több gyermeket, egyébként ez kezdettől így is van. Így egyeztünk meg, az érveit elfogadtam, megértettem, én viszont a szívem mélyén nagyon vágyom még egy babára. Ezt eddig neki nem mertem mondani, épphogy csak puhatolóztam. Nagyon jó a kapcsolatunk, biztos, hogy hisztivel nem tenném tönkre, elfogadom, ha így maradunk, inkább attól félek, hogy rá tudnám venni, és ha a kedvemért be is vállalná, idővel lehet, hogy megbánná, annál rosszabb érzést pedig el sem tudok képzelni. Ti a helyemben előhozakodnátok a témával?
2022. febr. 2. 09:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
És egyébként mik a férjed érvei?
2022. febr. 2. 10:03
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Ha azt mondta nem, én nem nyomasztanâm. Lehet beadja a derekàt, de ami az utàn jön nem lehet megtippelni sem. Vagy ràjön hogy jó, hogy lett màsodik, vagy megbànja és eltàvolodik tőletek. A hàzassàg is ràmehet.

Te döntesz, örülsz a meglevonek vagy kockaztatsz, rabeszéled a màsodikra és lesz ami lesz.

2022. febr. 2. 10:09
 13/21 A kérdező kommentje:

Hát igen :(

Azzal érvel, hogy neki már másik házasságából van 2 gyereke, és hogy már nem igazán vágyik a kezdeti gyereksírós időszakra, elég volt ennyi, és hogy a korban is benne van már. Teljes mértékben kivette/kiveszi a részét egyébként, nagyon gondoskodó, és mindnek ugyanolyan feltételeket igyekszik biztosítani, és megértem, hogy véges a kapacitás. Anyagilag beleférne, de itt most nem erről van szó.

2022. febr. 2. 10:19
 14/21 anonim ***** válasza:
93%
Nos, amíg nem olvastam az utolsó hozászólásod, úgy voltam vele hogy még egy próbát megérne, újra beszélni vele. Viszont ha jól értem, a férjednek a közössel együtt van 3 gyereke. Nos, megértem hogy nem akar többet. Ezzel sajnos számolnod kellett, amikor összejöttetek. Én elfogadnám az érveit és hanyagolnám az újabb gyerek témát.
2022. febr. 2. 10:33
 15/21 anonim ***** válasza:
95%

Tehát ha jól értem, előző házasságából két gyereke van, és veled közösen 1 gyerek. Tehát ő egy háromgyerekes családapa, és a korban is benne van már.

Megértem őt. Ha egy kétgyerekes apával gyermektelen nőként összejöttél, akkor erre számítanod kellett. Sok férfi ilyen helyzetben egy gyereket sem akart volna. Ő megadta neked, hogy lehessen közös gyereketek, ill. átéld az anyaság örömét. Fogadd el ezt, és neveljétek fel a meglevő gyereket szeretettel.

Előhozhatod a vágyaidat, de fiatalabb azóta sem lett, nem hinném, hogy változott volna a véleménye. Esetleg a kérdés időzítését tekintve, ha egy óvoda/bölcsőde/játszótér mellett sétáltok el és látjátok a sok vidám apróságot, ahogy önfeledten játszanak, akkor hozd elő, hogy látva őket, nem kap-e kedvet egy másodikhoz. De szinte bizonyosan akkor is nemleges lesz a válasza. Utána viszont ne hozd többé elő, mert csak összeveszés lesz.

2022. febr. 2. 10:38
 16/21 A kérdező kommentje:
Igen, így is terveztük, nincs is ebben semmi meglepetés. Csak annyi, hogy időközben én változtam, akkor még úgy gondoltam, hogy nekem sem kell több gyerek.
2022. febr. 2. 10:38
 17/21 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem te is elmondhatod az érzéseidet, mint írtam én 10+ évig eltudtam nyomni a vágyat, de egyszer csak robbant.
2022. febr. 2. 11:17
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Dzerintem egy kapcsolat alapja az őszintesèg.

Ràvenni semmiképp nem szabad.

Megbeszélni viszont igen.

Azóta lehet azt mondja simàn lehet, ha vágysz rà, ès ha nem hozod fel, akkor csak emészted magad.

Aztán az is lehet, hogy ugyanúgy nem akar, és akkor te is fel tudod dolgozni.

Szerintem az érzéseid tartoznak rá is.

2022. febr. 2. 11:26
 19/21 anonim ***** válasza:
53%
Rávenni? Elég szerintem,ha őszintén elmondod neki,hogy tudod,hogy ő nem akar még egyet,DE te igen.Ha hajlik rá akkor így is úgy is meg fogjátok tudni beszélni,hogy hogyan tovább.
2022. febr. 2. 20:00
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Párom egyben gondolkozott mindig is.Teherbe estem a másodikkal (mondjuk ez egy kicsit más tészta,mert itt kész tény volt,hogy van gyerek),és megmondtam neki,hogy nem fogok abortuszra menni,mert nekem viszont 2 még nem jelenti a világ végét.

Drámázott miatta pár napig,mondtam hogy szóljon és csomagolok magunknak,ő dönt.Nem hagyott menni.

Most van két gyerekünk,mind a kettőt egyformán szereti és többször is megbeszéltük már,nincs "harag",nem érzi úgy,hogy rossz döntést hozott vagy hoztam volna.

Vannak akik szét mennek,vannak akik együtt tudnak maradni.De beszélni mindig mindenről kell,akkor is ha tudod hogy pár napig kellemetlen lesz utána vagy neked vagy neki a kapott válaszoktól.De elmúlik,mert szeretitek egymást.

2022. febr. 2. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!