Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor menjek orvoshoz? Volt...

Mikor menjek orvoshoz? Volt már egy missed abom.

Figyelt kérdés
5 hónapja volt missed abom. Csak a 6. hétig fejlődött. Az orvos azt mondta ebből ne vonjunk le következtetést a jövőre nézve. Most a digitális Clearblue 2-3 hetet ír, szóval 4-5 hetes vagyok. Másik orvost kell keresnem, mert közben változott a helyzet és az előző orvos nem elérhető. Mikorra jelentkezzek be? Külföldön élek és sajnos orvost találni sem könnyű. Csak tartok tőle, hogy valami óvintézkedés kellene már korai szakasztól (pl. progeszteron) a vetélés miatt. Folyamatosan keresek persze orvost, remélem sikerül találni. Volt akinek missed ab után semmilyen óvintézkedés nem volt és minden rendben ment ennek ellenére?

2022. febr. 1. 12:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
50%

Első gyerekemmel a legvégén szimplán nem akartam dolgozni, akkor is veszélyeztetettnek írtak, 9es kóddal.

Terhes a terhessegből kifolyólag csak ezzel mehet táppénzre.

2022. febr. 1. 13:27
 12/21 anonim ***** válasza:
Nekem 2 vetélésem volt, és most a 3.-al nem vagyok legalábbis senki nem mondta hogy veszélyeztetett terhes vagyok. Kapok progit, szúrok clexant, mert a 2. után kivizsgáltattam magam, de ennyi. 6+2 naposan mentem először, de csak mert karácsony előtt így tudott fogadni, egyébként a 7.héten mentem volna.
2022. febr. 1. 13:29
 13/21 anonim ***** válasza:
32%
Progeszteronhiany vetelest okoz, nem missed ab-t. Felelseges hamarabb menni, nem tudod megelozni.
2022. febr. 1. 13:43
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2022. febr. 1. 13:46
 15/21 anonim ***** válasza:
11es hát nem tudom, utána is voltam tp sima 8as kóddal pedig az is terhességgel összefüggő dolog volt
2022. febr. 1. 13:53
 16/21 anonim válasza:
100%
Tavaly augusztusban volt 1 missed ab.-om. Akkor az orvos mondta, hogy az első terhessegek kb 70 szazaleka vetelessel vegzodik. Novemberben ujra terhes lettem az (alap) vitaminon kivul nem kell szednem semmit.
2022. febr. 1. 14:00
 17/21 anonim ***** válasza:

15!

A 8as kód az általanos. A torokfájastól a nátháig, minden ami betegség.

Ha terhesseg alatt beteg vagy, ami nem a terhességből adodik, akkor is 8assal vesznek fel. Ez addig tart, amig a betegség indokolja.

Viszont ha a babával/terhességgel vagy tappenzen, az 9es kód

És elméletileg annak a terhesseg végeig kell szolnia, ha már egyszer megallapitották (vannak kivételek).

De csak a kedvedért:

"8: Egyéb betegség: van betegszabadság, azt követően jár a táppénz, amelynek 1/3-a munkáltatói táppénz;

9: Veszélyeztetett terhesség: nincs betegszabadság; a táppénz a keresőképtelenség kezdetétől jár; 1/3 munkáltatói táppénz."

11# egy bérszámfejtő...

2022. febr. 1. 14:02
 18/21 anonim ***** válasza:
44%

17es köszönöm, tudom, nálunk is van bérszámfejtő.

Én csak azt mondtam hogy amikor másodszor irattam ki magam a háziorvossal tp-re terhességi magas vérnyomás miatt feküdtem pár napot amíg beállt, simán 8as kóddal adta ki utána a tp papírt pedig mi is úgy gondoltuk h egyértelműen 9es kóddal adja....

2022. febr. 1. 14:52
 19/21 A kérdező kommentje:
13., értem. Nekem nem volt se vérzés, se görcs, semmi. Annyi, hogy a 8. heti UH-n 6 hetesnek felet meg. Szóval korán vége szakadt.
2022. febr. 1. 17:59
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyébként miért lettem 0-ra lepontozva mert irok valamit ami igaz? Ti ezt elvezitek?
2022. febr. 1. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!