Egy kismamának kevés naponta 2x étkezni?
Nincs étvágyam, 8 hetes vagyok.
Túlsúlyom is van, úgyhogy van is miből, de most csak a baba miatt aggódom.
Naponta 2x eszek, általában délelőtt 10 és délután 3 fele. Inkább a folyadékot kívánom, a napi 3 liter víz megvan bőven.
Őszintén szólva ha lett volna értelme szedni, akkor szedem. Már 9 hetes voltam, amikor kiderült, hogy terhes vagyok. Természetesen a nőgyógyász is és a védőnő is ajánlott terhes vitamint, azt mondták mindegy melyiket szedem.
Megkérdeztem barátnőmet, aki szintén nőgyógyász csak az ország más pontján, és ő azt mondta, hogy a terhesvitamint azért ajánlja mindenki, mert nincs előtörténete a kismamának, és a mai átlag éttrend nem épp teljes értékű és főleg nem kiegyensúlyozott.
Mivel én eleve életmódott váltottam súlycsökkentés céljából, így előtte 1,5 évvel már egészségesen étkeztem(40 kilót le is adtam), tehát esetemben felesleges volt a vitamin/ásványi anyag pótlás. Meg ugye vérvételen úgyis kiderül ha valami nem oké, de nekem minden értékem jó volt, még a hányós csak kólán élő időszakban is.
Sokan hívják a terhes vitamint magzatvédőnek, de igazából ez nem a magzatnak kell hanem a kismamának, mert a magzat kiveszi az anyából, ami neki kell. A probléma akkor van ha az anyának sincs. De ami igazoltan a magzat számára fontos az a folsav, de az is a gyermekvállalás előtt vagy a 12. hétig fejti ki magzatvédő (velőcsőzaródási rendellenesség) hatását, utána már sok értelme nincs. Mivel én előtte alapból sok zöldlevelű zöldséget ettem nyersen is, így nekem ebből is volt raktáram bőven.
Szóval a vitamin egy teljesértékű, kiegyensúlyozott táplálkozás esetén felesleges.
Így én úgy döntöttem nem szedem csak azért, hogy a lelkem megnyugtassam, hogy "valamit tettem a babáért is".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!