Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hormonvizsgálat eredményei....

Hormonvizsgálat eredményei. Szerintetek milyenek az értékek? Babát szeretnénk a párommal.

Figyelt kérdés

Prolaktinom magas arra kaptam bromot 23napja szedem 2napja voltam vervetelen neztek a prolaktinom 161re lement. Viszont egy két erteknel nincs referencia tartomány.

Ciklus 4.napi eredmény:

Vercukor 6.2 (voltam terhelesen az rendben van)

Tsh 2.150 mU/l 0.270-4.690

Inzulin 62.9 pmol/l 17.8-173.0

HOMA-IR 2.5

Lh/fsh 0.85 U/l

Fsh 16.5 u/l

Lh:14.0

Prolaktin 575 mU/l

Ösztradiol 47 pmol/l

Testosteron 0.8 nmol/l 0.2-2.9

DHEA-S 7.8 umol/l 0.0-9.2

Ciklus 21. napi eredmény :

Prolaktin 745 mU/l 100-500

Progeszteron 57.3 nmol/l 5.8-76.0

Köszönöm szépen előre is

2022. jan. 6. 18:38
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen nagyon kedves vagy. Most voltam a belgyógyásznal aki endokrinologus és diabetalogus is egyben. Azt mondta teljesen egészséges vagyok és még a bromot se ajánlja. De azért azt szedni fogom tovabbra is. Köszönöm a válaszaitokat.
2022. jan. 14. 11:20
 32/42 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hol voltál orvosnál? Én is keresek egy jó endokrinológust. Hasonló eredményeim vannak nekem is. Én írtam neked néhány napja, hogy nekünk sikerült a baba. Sajnos nem maradt meg,nagyon korai szakaszban megszakadt a terhesség.
2022. jan. 14. 12:26
 33/42 anonim ***** válasza:
78%

Mondtam h ezt fogja mondani.De attól ez nem igaz,az eredményeid alapján beeső a cukrod.Nincs normális peteérés,ez akadályozza,vagy még ki tudja mi...Olvasni kell a témában,majd látod,hogy miről beszélünk itt páran!

Ezek szerint mégsem hiszel neki,ha tovább szeded a bromot...Tehát tudod,h nem jó a diagnózisa,h minden rendben van.

Ha esetleg továbbra sem sikerül a baba,értelmes,normális nőgyógyász-endokrinológust keress!Addig is sport,+fehèr liszt/cukor kerülés,és hidd el sikerülni fog!

Nem megbántani akarlak,meg kioktatni,csak baromi sokat küzdöttem én is,és tudom milyen.

Üdv.egy 3 gyerekes anyuka

#28-as válaszoló.

2022. jan. 14. 13:32
 34/42 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is beesik a 120 perces glükóz az éhgyomri alá. Erre nekem 2 orvos is azt mondta, hogy nem IR. Itt meg azt írják, hogy ez gond.

Tanácstalan vagyok. Az orvosoknak higgyek vagy a tapasztalt IR-eseknek. Mindenesetre mivel a terhesség korai szakaszában elvetéltem, így biztos, hogy valami nincs rendben.

2022. jan. 14. 14:33
 35/42 anonim ***** válasza:
100%
34. Rengeteg terhesség végződik vetéléssel ahol amúgy nincs semmi szervi baj. Előfordul sajnos sok okból is. Rossz helyen tapad, életképtelen, beteg embrió…. Stb. Ha sorozatos a vetélés akkor érdemes utána menni. Egynél felesleges stressz orvosról orvosra járni.
2022. jan. 14. 19:21
 36/42 anonim ***** válasza:
71%

34.Én nem hagytam magam,és de jól tettem!Első vetélés után nem akart a baba összejönni.Több orvosnál voltam,mindent rendben találtak.Aham,végül is csak a pajzsmirigyem sorvad,de minden oké....Tapasztalatlan voltam sajnos.

Előfordul vetélés nyilván egészségeseknél is.De én pl.nem akartam újabb vetélést kockáztatni,és ha ez a PM nem derül ki,megint megtörtént volna...

Amúgy a hangsúly nem is az IR-n van,hanem hogy az mennyiben befolyásolja a termékenységet,peteérést,ovulációt stb.Meg hogy az IR nem-e tünete más betegségnek.

2022. jan. 15. 17:19
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
36, jó, hogy írtad ezeket. Nekem autoimmun pajzsmirigy gyulladásom van. Évek óta Letroxot szedek rá. Mikor pozitív lett a tesztem, elmentem vérvételre, és kiderült, hogy nagyon megemelkedett a TSH-m. Elmentem a háziorvoshoz a lelettel, azonnal megemeltük a gyógyszert, de sajnos megszakadt a terhesség. Lehet, hogy ez okozhatta…/34-es/
2022. jan. 15. 17:27
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

37. Nekem is hashimoto-m van, nekem is megemelkedett a tsh az első trimeszterben. Sőt nekem végig magas volt. Egészséges gyereket szültem.

Nem feltétlen attól vetéltél el.

2022. jan. 15. 20:30
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltètlen pajzsmirigytől,de ha mellé IR,akkor az sem kedvező.Igen,persze,előfordul,hogy beteg lett volna a baba,vagy nem tapadt meg rendesen stb...De attól még hormonokról beszélünk,bármi lehet...

Szerencséd volt 38-as,nekem nem autoimmunos,mégis mikor kiderül h terhes vagyok,azonnal endokrinológus,soron kívül fogadnak,nem véletlenül.Nekem is kellett mindig állítani,de sosem ugrott meg.

34-es.Terhesség előtt be lett állítva a TSH?Ugye sokszor összejön terhesség magas TSH mellett,de 1-2 között a kedvező teherbeeséshez.

2022. jan. 16. 07:47
 40/42 anonim ***** válasza:
Be volt állítva, igen. Igaz, az utolsó alkalommal 3 felett volt a TSH. Akkor lettem terhes. Előtte 2 körüli értékeim voltak.
2022. jan. 16. 08:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!