Hormonvizsgálat eredményei. Szerintetek milyenek az értékek? Babát szeretnénk a párommal.
Prolaktinom magas arra kaptam bromot 23napja szedem 2napja voltam vervetelen neztek a prolaktinom 161re lement. Viszont egy két erteknel nincs referencia tartomány.
Ciklus 4.napi eredmény:
Vercukor 6.2 (voltam terhelesen az rendben van)
Tsh 2.150 mU/l 0.270-4.690
Inzulin 62.9 pmol/l 17.8-173.0
HOMA-IR 2.5
Lh/fsh 0.85 U/l
Fsh 16.5 u/l
Lh:14.0
Prolaktin 575 mU/l
Ösztradiol 47 pmol/l
Testosteron 0.8 nmol/l 0.2-2.9
DHEA-S 7.8 umol/l 0.0-9.2
Ciklus 21. napi eredmény :
Prolaktin 745 mU/l 100-500
Progeszteron 57.3 nmol/l 5.8-76.0
Köszönöm szépen előre is
Mondtam h ezt fogja mondani.De attól ez nem igaz,az eredményeid alapján beeső a cukrod.Nincs normális peteérés,ez akadályozza,vagy még ki tudja mi...Olvasni kell a témában,majd látod,hogy miről beszélünk itt páran!
Ezek szerint mégsem hiszel neki,ha tovább szeded a bromot...Tehát tudod,h nem jó a diagnózisa,h minden rendben van.
Ha esetleg továbbra sem sikerül a baba,értelmes,normális nőgyógyász-endokrinológust keress!Addig is sport,+fehèr liszt/cukor kerülés,és hidd el sikerülni fog!
Nem megbántani akarlak,meg kioktatni,csak baromi sokat küzdöttem én is,és tudom milyen.
Üdv.egy 3 gyerekes anyuka
#28-as válaszoló.
Nekem is beesik a 120 perces glükóz az éhgyomri alá. Erre nekem 2 orvos is azt mondta, hogy nem IR. Itt meg azt írják, hogy ez gond.
Tanácstalan vagyok. Az orvosoknak higgyek vagy a tapasztalt IR-eseknek. Mindenesetre mivel a terhesség korai szakaszában elvetéltem, így biztos, hogy valami nincs rendben.
34.Én nem hagytam magam,és de jól tettem!Első vetélés után nem akart a baba összejönni.Több orvosnál voltam,mindent rendben találtak.Aham,végül is csak a pajzsmirigyem sorvad,de minden oké....Tapasztalatlan voltam sajnos.
Előfordul vetélés nyilván egészségeseknél is.De én pl.nem akartam újabb vetélést kockáztatni,és ha ez a PM nem derül ki,megint megtörtént volna...
Amúgy a hangsúly nem is az IR-n van,hanem hogy az mennyiben befolyásolja a termékenységet,peteérést,ovulációt stb.Meg hogy az IR nem-e tünete más betegségnek.
37. Nekem is hashimoto-m van, nekem is megemelkedett a tsh az első trimeszterben. Sőt nekem végig magas volt. Egészséges gyereket szültem.
Nem feltétlen attól vetéltél el.
Nem feltètlen pajzsmirigytől,de ha mellé IR,akkor az sem kedvező.Igen,persze,előfordul,hogy beteg lett volna a baba,vagy nem tapadt meg rendesen stb...De attól még hormonokról beszélünk,bármi lehet...
Szerencséd volt 38-as,nekem nem autoimmunos,mégis mikor kiderül h terhes vagyok,azonnal endokrinológus,soron kívül fogadnak,nem véletlenül.Nekem is kellett mindig állítani,de sosem ugrott meg.
34-es.Terhesség előtt be lett állítva a TSH?Ugye sokszor összejön terhesség magas TSH mellett,de 1-2 között a kedvező teherbeeséshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!