Érdemes lenne-e hormonvizsgálatra mennem?
December végén lesz fél éve, hogy abbahagytam a fogamzásgátló szedését kb 16 év után. Azóta volt 26, 28, 40, 31, 31 napos ciklusom, és a mostani is 31 lesz, ha megjön (remélem nem fog). LH tesztet is használtam többször is, szépen adott is pozitívat, amikor számolta az app, plusz érzem is, hogy megtörtént a tüszőrepedés (feszít 2-3 napig az alhasam, majd pozitív lh teszt utáni napon mikor felkelek, teljesen elmúlt a feszítő érzés). Augusztusban voltam nőgyógyászati vizsgálaton, mindent rendben találtak, csak akkor még igen vékony volt a méhnyálkahàrtyám, ami szerintem rendeződött azóta, mert már van vérzésem, nem csak barnázok mint gyógyszer utolsó éveiben, meg kb 3 ciklusban utána.
Szerintetek érdemes mégis csináltatni hormon vizsgálatot, vagy felesleges?
Érdekes, mert a tüszőrepedés az pozitív lh teszt után következik be (vagy nem), de nem előtte.
Amúgy szerintem még adj időt a szervezetednek a rendeződésre. 16 év nagyon hosszú idő, lehet nem 3-4 hónap lesz mire visszaáll. Mondjuk én nem gondolnám ezt olyan nagyon össze-visszának, a 40 nap az kiugró, de többi teljesen belefér.
Én azt mondom, hogy még adjatok ennek 5-6 hónapot, utána javasolnám a kivizsgálást.
Mielőbbi pozitív tesztet kívánok!
Július-augusztusban jókor voltunk együtt, de mint augusztus közepén kiderült a vizsgálat során, a ciklus 23-adik napján 4 mm volt a méhnyálkahártyám, szóval kb esélytelen lett volna, hogy megtapadjon, ha meg is termékenyült. Aztán szeptember, októberben betegség miatt nem a jó időben voltunk, majd novemberben ovu napján. Most ovu előtt 1-2 nappal, úgyhogy meglátjuk.
Ha megyek, akkor is maszekba, mert jóval hamarabb adnak időpontot. Eddig nem foglalkozott vele az orvos, azt mondta hogy fél évig simán tarthat amíg visszaállnak a hormonok, vizsgálatot max csak utána. Túlsúlyos nem vagyok.
Nyilván tisztában vagyok vele, hogyha minden rendben van mindenkivel, akkor is a legjobb időzítés mellett is csak 20% esély van kb a babára.
Inkább az a kérdés, hogyha úgy tűnik, hogy visszaállt minden normálisan, akkor is érdemes-e vérvételre menni, és hormonvizsgálatot csináltatni, vagy felesleges. Nehezen bírom a vérvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!