Betadine hüvelykúpot írt fel a doki. Használjam?
A tájékoztatójában az áll, hogy megöli a spermákat, mi pedig a babavállalás kellős közepén állunk...
Azért írta fel a dokim, mert a rákszűrés eredményem jó lett, viszont vegyes baktériumot találtak (tüneteket nem okoz).
Nagy gond lenne, ha nem használnám? Járt már így valaki?
A hatása nem abban testesül meg, hogy a használata után még hónapokig megöli a spermákat...ugye ezt te se gondoltad komolyan?
Akkor öli meg, a benn van a hüvelyben, de ha már nem használod, kitisztul, főleg ha aztán menstruálsz is, az teljesen kimossa, és kövi hónapban nyoma sem lesz.
Nem hiszem, hogy hosszútávon problémát okozhat. Sajnos amikor felírta a doki, nem lehetett kapni sehol, várni kellett rá 2 hónapod, addigra pedig teherbe estem, kicsit be is voltam parázva miatta. Este kellett felrakni, éjszaka még folydogált ki belőle egy kevés, de reggelre szinte teljesen kitisztult a folyás, felszívódott rendesen a kúp. Én is úgy voltam, mint te, rákszűrés eredmény jó, de méhszáj gyulladásban. Mondta a dokim, hogy ez nem okoz alapjáraton problémát, együtt lehetne élni vele minden további nélkül, de minél előrehaladottabb a terhesség, annál kevésbé jó.
A baktérium azonban sosem jó, ezért én azt mondom, használd csak el nyugodtan, jobb úgy belevágni a baba-projektbe, hogy teljesen egészséges vagy.
Köszönöm a válaszokat!
Mindenképp ki szeretném kezeltetni magam, a kérdésemet csupán azért tettem fel, hogy tudjam, van-e esetleg olyan, aki használta teherbeesés előtt és nem okozott gondot (a tájékoztató szövege úgy fogalmaz, ami számomra hosszabb távú negatív hatásnak tűnik fogantatás szempontjából) vagy jobb, ha felkeresem újra a dokit és megkérdezem, van-e más fajta kúp vagy gyógyszer erre.
A kérdésed után én is rákerestem a betegtájékoztatóra, és ott tényleg elég fura a megfogalmazás, tényleg olyan a sugallata, mintha hosszú távon lenne ez a hatása, de csak józan paraszti ésszel kell belegondolni. Pl. vannak a Pharmatex fogamzásgátló módszerek, amik pont ilyenen alapulnak, hogy ölik a hímivarsejteket, és azt is minden aktus előtt alkalmazni kell, hogy hatásos legyen, és még úgy is sokaknak nem válik be, és becsúszik a baba. Persze az teljesen más hatóanyagú,meg más a célja, de a kédésed szemponjából jó példa, mert a lényege ugyanaz, ha ott van véd, ha nincs ott, akkor nincs minek gátolnia.
Nyugodtan használd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!