Rendszertelen ciklus és PCO?
Olyan "sorstársakat" keresek,akiknél a fenti problémák(pco,rendszertelen ciklus,stb) jelen vannak,de babát szeretnének.Jó lenne tapasztalatokat cserélni,kicsit kibeszélni a dolgokat és támogatni egymást.
Írjatok,ha hasonló "cipőben" jártok!
Én esetleg bíztató szavakat tudok neked írni, hogy 13 hónap próbálkozás után, természetes úton estem teherbe, ugyanilyen problémával. Nemsokára 2 éves a fiunk.
Nálam semmit sem akart tenni az orvos, mondván hogy fiatal vagyok, és nem tud velem mit kezdeni, nálam sokkal idősebbek próbálkoznak babával és örüljek, hogy ilyen fiatalon kiderült a probléma :S Hát sokra mentem vele...... Aztán orvost váltottam, és a 2 vagy 3 vizsgálatra már terhesen érkeztem. Mindig el is mondom illetve le is írom, hogy én furcsán estem teherbe. Pont akkor mikor meg kellett volna jöjjön a menzim, gyakorlatilag azon a napon lettem terhes.
Sok sok kitartást, és remélem minden jól alakul mindenkinek aki ezzel a betegséggel küzd (sajnos nálam is még mindig fennáll, így mai napig okoz problémát)!
Én is pozitív példával szolgálhatok, bár mi 6 évig vártunk a párommal a babónkra, de biztatásként annyit, hogy későn vették észre a betegségemet. Viszont az utolsó dokim írt fel Metformint és már az első hónapban babás lettem! A Met-et azóta is szedem, lassan fél éves lesz a kisfiunk.
Nekem is hol volt, hol nem volt mensesem, mint a mesében, peteérésem alig, szóval elég gáz volt.
Ja és tarts diétát, mint a cukorbetegségnél, nagyon sokat segít a PCO-s állapot javulásában.
Sok sikert nektek, jó dokit és mielőbbi babásodást! Drukkolok!
Köszönöm lányok!Olyan jó ezt olvasni,hogy nektek már megadatott,amire én még csak nagyon várok (remélem,hogy nem sokáig)!
Én június elején hagytam abba a fog.gátlót,utána való hónapban még megjött,de azóta semmi.Még vérvételre sem tudok addig menni.
Valami természetes kiegészítőt szedtetek (barátcserje,teák),vagy Aviva torna,stb.?
Gratulálok nektek a babákhoz!
Rossz látni (olvasni),hogy ilyen sokan szenvednek hasonló problémáktól,de remélem,hogy itt azért öntünk egymásba egy kis lelket.Legalább is én rászorulok.Könnyebb úgy ha valaki megérti,hogy miről beszélek és át is érzi!
Bejelentkezem a dokimhoz és kérek egy kis gyógyszeres rásegítést a mensire.Ez nem fog bezavarni a 3.napi hormonvizsgálatnál?
szia, nálam tavaly szeptemberben derült ki a pco, az orvosom rögtön felírta a metformint,a vérvételemmel semmi gond nem volt,a ciklusaim 50-80 napig terjedtek, január óta szedem a barátcserje kapszulát, és úgy tűnik,h segít, ugyan sajnos baba még nincs, de szép 35 napos ciklusaim vannak.
hajrá, babásodjunk együtt! hány éves vagy? én 32:(
tm
Szia kedves kérdező!
Pont a lényeges választ nem vetted figyelembe : nem csak reménykedhetsz, hanem megoldhatják a problémádat, csak ki kéne vizsgáltatnod magd. Ugyanis a PCO-nak oka van, amit meg lehet gyógyítani, és onnantól tényleg lesz esélyed babára. Szóval irány egy endokrinológus, terheléses cukor és inzulin mérés. A metformin rendbeteszi az anyagcserédet, rendeződik a peteérésed, cilkusod. Általában pár hónap szedés után spontán baba befigyel. Együttérzésért és lelki támogatásért fordultál hozzánk, de ugye nem baj, ha megoldást is kínálunk?
Mielőbbi babásodást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!