Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ebben a vírushelyzetben...

Ebben a vírushelyzetben tényleg ne vállaljunk negyvenesként babát, ahogy nekem egy nőgyógyász tanácsolta?

Figyelt kérdés

Most kerültünk olyan élethelyzetbe, hogy három iskolásunk mellé vállalhatunk biztonsággal egy negyediket. (És eredetileg is így terveztük, amint nagyobbak lesznek a gyerekek, vállalnánk még egy-két kicsit, mert ahogy a nagyok kirepülnek, még szívesen nevelgetnénk újra kicsiket.)

Most úgy gondoljuk, eggyel is beérnénk. Egy ideje próbálkozunk, sajnos még nem történt meg velünk a csoda. Viszont közben betöltöttem a 40-et. És egy sima éves vizsgálatnál megemlítettem a terveinket a nőgyógyásznak. (Nem hozzá járok általában, de akkor valamiért az ő rendelésére jutottam be...)

azt mondta, eszembe ne jusson most gyereket vállalni. Vetélés, halva szülés, anyai halálozás - ez van a covid miatt. Ha eddig nem szültem, akkor inkább már ne is tegyem!

Háromszorosan oltva vagyok. Az oltás körüli hónapok meg is torpantották a babaprojektet, de vállaltuk a kihagyásokat és elvileg próbálkoznánk tovább... De most teljesen elbizonytalanodtam... Tényleg ilyen veszélyes lenne? Tényleg az életemet kockáztatnám?

Fontos!!!! Kérdésemmel senkit sem szeretnék megijeszteni. Nem szeretnék oltáspártiak és oltásellenesek között vitát generálni. És rosszindulatú válaszokra sincs szükségem. Köszönöm szépen!

2021. dec. 14. 17:20
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Kedves 30-as hozzászóló.

Próbálom megérteni, amit írtál és sok szempontból megértem, de van pár dolog, ami kérdéseket vet fel bennem.

Nagyon sajnálom, hogy elveszítetted a szüleidet. Viszont van, aki sokkal fiatalabb szülőt veszít el 44 évesen, sőt, sokkal előbb is, rengeteg szomorú példát hozhatnék az ismerősi körömből.

Tudok számolni (tudom, hogy nem feltételezted, hogy nem), csak azt hidd el, én is, de szerintem mindenki belegondol, aki kicsit idősebb korban tervez gyereket abba, hogy mennyi idős lesz akkor, amikor pl. a gyereke leérettségizik.

Tudom, hogy kellemetlen lehet a gyereknek, hogy az idősebb szülők már nem néznek ki olyan jól, vagy ilyesmi, bár ez is olyan, hogy láttam én már borzasztóan elhízott és ápolatlan huszonéves anyukát és nagyon lendületes, csinos majd ötvenévest is (és most a gyerekeim iskolatársainak a szüleire gondoltam, tehát konkrétak a példák), persze van lerobbantabb ötvenes anyuka is, aki tényleg, mintha a gyerek nagyanyja lenne és nyilván vannak nagyon csinos fiatalok (teljesség kedvéért írom. 😊)

Valamit elfelejtettél leírni. Életet kaptál és az életet megtapasztalni általában jó dolog. Azzal a döntéssel, hogy anyukád abban a korban, amikor ez még nem volt olyan megszokott, mert vállalni téged.

Remélem nem haragszol, hogy szeretném soraidat kiegészíteni pozitívumokkal (mert szinte minden negatívumot leírtál, amit csak lehet):

- negyven fölött sokkal bölcsebb és türelmesebb szülők lehetünk.

- azt mondják, sokkal többet foglalkoznak az idősebb szülők agyerekükkel és több felmérés szerint is, ezek a gyerekek jobban teljesítenek az iskolában.

- már általában nincsenek anyagi problémák, lakás, egzisztencia adott, így nagyobb anyagi biztonságban vállalhatjuk a gyereket

- már jobban figyelünk a saját egészségünkre, arra is, milyen ételek kerülnek az asztalunkra. Egészségtudatosabbak vagyunk és ez a gyerekünk életmódjára is hatással lesz

- lehet, hogy nagyszülők már nem tudnak segíteni, de a nagyobb gyerekünk igen. Nyilván nem arra gondolok, hogy neki kéne felnevelni a kicsit, vagy rá kéne hárítani a nagyobb feladatokat, de ilyesmit vállalhat, de kisebb dolgokra bevethetőek, ami nekik is jó lesz később, mert felelősségre nevel.

- azt mondják, tovább ének azok a nők, akik később vállalnak gyereket (ebben amúgy lehet valami, mert ha a női termékeny időt is picit hosszabbítja egyénileg a gyerekvállalás, így azok a betegségeket hozható gének, amik a menopauza után aktiválódnak, is későbbre tolódnak.)

Mi még nem döntöttünk, ezt a hónapot félretettük (mert azt gondolom, ha hezitálunk komolyabb kérdésen, akkor legyen inkább a nem a döntésük, mint az igen és az igen, csak akkor lehet, ha már nem dolgoznak bennünk ekkora kétségek.)

Meglátjuk januárban tudunk-e kétségek nélkül, csak igenlően belevágni, ha nem, akkor elengedjük ezt a vágyunkat.

2021. dec. 22. 19:05
 32/35 A kérdező kommentje:

A nagyobb gyermek is segíthet egy bekezdésbe belekeveredtem, de remélem jól értitek, mire gondolok. Apróbb dolgokra, amik mégis jól jöhetnek.

10 perc felügyelet is rengeteget jelent ilyenkor, amíg tudunk enni, vagy főzni egy kávét, vagy elmenni mosdóba...

2021. dec. 22. 19:12
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

#30! Ezek szerint téged se érdekeltek anyukád érzelmei? Mi van akkor, ha ő például gyerekkel akarta leélni az életét, nem gyerek nélkül? Most azért élt volna még 44 évet boldogtalanul, nehogy neked kellemetlen legyen a suliban, hogy ő idősebb, mint a többi anyuka.(Ma mondjuk már nem lenne kirívó, mert bőven szülnek 35 fölött, azt meg egy gyerek baromira nem tudja megállapítani ránézésre, hogy az ő anyukája 3, vagy 5 évvel idősebb, mint Pistikéjé. Egyébként se értem, hogy van az, hogy ebben a nagy elfogadó világban, nem baj, ha Józsika szülei leszbikus nők, Julikának meg 2, vagy 3 apukája van+ 5féltestvére, mert anyuka évente cserélgeti a párját, de az, óriási gond, ha a kisiskolás Évike anyukája, Jesszus, már 50 éves?!😱

Amiket leírtál, egyáltalán nem korfüggő. Engem 22 évesen szült anyám, mégse jött velünk kirándulásra, mert minek jött volna? Jött egy-két túlbuzgó szülő, fogalmam sincs, milyen korúak. Az enyém meg dolgozott, és amúgy se szeret kirándulni.

Nagyanyám 17 évesen szülte anyámat, mégse nagyon értették egymást, még most se😂

Egy szülő elvesztése meg minden korban fájdalmas. Szerinted túl fiatal voltál hozzá 44 évesen? Elárulom, millióknak nem adatott ennyi együtt töltött idő, hiába szültek fiatalon. (Az én apám például akkor halt meg,amikor én 13 voltam. Ő meg 31🤷🏼‍♀️)

Tök jó, hogy te 23 évesen szültél, de nem mindenkinek alakul úgy az élete.

2021. dec. 22. 23:20
 34/35 anonim ***** válasza:
0%
Az egyik legjobb baratom szuletett kesoi gyerekkent, boven 40 felett... Utalja a szuleit es a testvereit is, semmi kozos nincs bennuk. Ha hasonlot akarsz, akkor hajra.
2021. dec. 22. 23:52
 35/35 A kérdező kommentje:
Hu, 34-es ritka butaságot írtál!
2021. dec. 23. 15:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!